Justitie

Tribunalul Cluj a decis arestarea pentru 30 de zile a fostului director al penitenciarului Baia Mare

Tribunalul Cluj a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Horia Ştefan Chiş, fostul director al Penitenciarului Baia Mare (Foto sus: Știrile ProTv), care în timp ce era în funcţie, a vrut să profite sexual de o angajată. Cea care l-a ajutat, psiholoaga penitenciarului, a fost pusă sub control judiciar 60 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au dispus reţinerea lui Horia Ştefan Chiş, fost director al Penitenciarului Baia Mare, care este acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 noiembrie 2022, a inculpaţilor: Chiş Horia Ştefan, ofiţer de poliţie, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj, toate în formă continuată; Kozma Angela Carmen, ofiţer de poliţie, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de DNA.

Potrivit sursei citate, în perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofiţer de poliţie, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei.

”Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale. Actele de violenţă s-ar fi produs chiar in biroul directorului”, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE: Fostul director al Penitenciarului Baia Mare a fost reținut de DNA Cluj după ce ar fi agresat, hărțuit sexual și amenințat o polițistă. A fost ajutat de psiholoaga închisorii