Jos palaria

Trei tineri designeri clujeni, premiati Perwoll si Syoss la Gala UAD

Cele doua marci celebre au oferit distinctii absolventilor sectiei de Moda si Design Vestimentar a Universitatii de Arte si Design (UAD) desemnati de juriu ca fiind cei mai talentati din generatia lor. 

Premiul Perwoll pentru tineri designeri se doreste a fi “o recunoastere a excelentei in alegerea si combinarea tesaturilor, in timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colectii, fie din perspectiva stilului sau a mesajului”, potrivit oficialilor celor doua companii. Premiile vin sa confirme talentul tinerilor designeri romani si sa le ofere un sprijin in debutul unei cariere in moda.

Prima distinctie a fost castigata de catre Aliz Simon (absolventa studii licenta), respectiv Magdalena Butnariu (absolventa studii master) pentru “originalitate in combinarea tesaturilor si design”. Colectia “Nouvelle – Ere”, care constituie lucrarea de diploma a ei, mixeaza materiale naturale si neopren, intr-un design de suprapuneri, drapaje si piese cu taieturi asimetrice. Alegerile cromatice evidentiaza feminitatea: alb, crem, bej, roz prafuit. 

De asemenea, Andreea Castrase (absolvent studii master) a castigat Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie, o distinctie care “ofera recunoastere creativitatii in conceptul propus si care are potential de a anunta noi trenduri de stil”. Cea mai inovatoare colectie, denumita “Rites of Passage”, creata de aceasta s-a remarcat printr-un stil extrem de sobru si in acelasi timp creativ si contemporan, plasat sub un concept care vorbeste despre ceremonie, ritual, traditie, inmormantare, nunta, nastere si tranzitie. Compusa din materiale naturale, detaliile sub forma de insertii de dantela de tip macrameu si bretelele cu catarame metalice completeaza tinutele alb-negru ce stau la baza structurii austere a pieselor.

Colectia Magdalenei Butnariu (cea de-a doua castigatoare a Premiului Perwoll pentru tineri designeri), denumita “An Ye Harm None, Do What Ye Will” este un discurs vestimentar despre libertate, ocultism, echilibru, armonie si spirit. Culori neutre, alb si negru cu insertii de plante naturale si accesorii neobisnuite: rucsacuri, genti si folii de plastic, cutii de sticla sau lemn in care traiesc plante.

In cadrul Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 25 de colectii vestimentare, dintre care 16 de lucrari de licenta si 9 lucrari de master, selectate dupa criterii riguroase din randul absolventilor pentru a-si prezenta colectiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalenta.

Juriul a fost alcatuit din designerul vestimentar Adelina Ivan, Oana Stan (fashion blogger) si reprezentantii marcilor Perwoll si Syoss: Larisa Guzga – Marketing Manager Divizia Laundry & Homecare, Henkel Romania, respectiv Anda Onutan – Marketing Manager Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

Pentru efortul de a recompensa talentul tinerilor absolventi ai UAD, le spunem Jos Palaria! responsabililor acestor companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *