Politica

Trei social-democrați și toți trei! Consilierii locali PSD din mandatul 2020 – 2024 au firme de construcții imobiliare, bani, acțiuni și terenuri

Scris de 337

Sunteți curioși cine sunt, cu ce se ocupă și ce averi au consilierii locali și județeni care alcătuiesc Consiliul Local și Consiliul Județean după alegerile locale de duminică, 27 septembrie? În mai multe episoade, Ziar de Cluj vă prezintă Majoritatea și Opoziția din Consiliul Local și Consiliul Județean. După ce zilele trecute v-am prezentat consilierii locali USR Plus, UDMR și PNL, astăzi avem episodul 4: PSD – Consiliul Local.

PSD Cluj este reprezentant în mandatul 2020 – 2024 de trei consilieri. Toți au bani, terenuri, bijuterii și acțiuni la firme. Este de remarcat firma de Ancăi Ciubăncan, cu obiect de activitate construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. După cum precizam în materialul de ieri despre interesele consilierilor locali PNL, proprietarii de afaceri în domeniul imobiliar care sunt și consilieri locali nu au decât de câștigat din funcțiile recent dobândite la alegeri.

VALENTIN CUIBUS

Are trei terenuri în intravilan: unul în Cluj-Napoca (164 mp – moștenit), unul în Iara (2709 mp – moștenire/cumpărare) și unul în Muntele Băișorii (400 mp – cumpărare). Este și proprietarul a trei apartamente în Cluj-Napoca, o casă în Cluj-Napoca și o casă de vacanță în Iara.

Potrivit declarației de avere aferente anului 2019, Cuibus mai deține un autoturism Jeep Compass, bijuterii și tablouri în valoare e 17.500 euro și bani în bancă. La acest capitol, candidatul social-democrat are un depozit în valoare de 10.490 euro, unul de 36.453 euro (moștenire) și un depozit și un cont curent în valoare totală de peste 162.400 lei.

Tot la capitolul bani, Valentin Cuibus a menționat în declarația de avere un împrumut de 180.000 lei acordat unei persoane fizice și titluri de stat la Ministerul Finanțelor în valoare totală de 400.000 lei.

Veniturile încasate de Cuibus anul trecut sunt următoarele: 86.806 lei/an – salariul de inspector școlar general, 53.667 lei/an – salariu proiect POCU, 12.592 lei/an – indemnizația de consilier județean, 61 lei/an – dobânzi bancare, 4.500 lei/an – cerificate depozit Trezorerie, 693 lei/an – dividende Transgaz.

Cuibus este acționar la mai multe societăți: Transgaz, BRD Group Societe Generale, Banca Transilvania, Romgaz, SIF Banat Crișana, ALRO, Medlife, Purcari Wineries Public Company, Bitnet System. Valoarea totală a acțiunilor este de 155.500 lei.

Soția lui Valentin Cuibus este conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Litere Cluj-Napoca de unde a încasat anul trecut un salariu anual de 122.666 lei plus 73.180 lei de la Institutul Limbii Române.

Mihnea Cuibus, fiul candidatului social-democrat la Primărie este student bursier la Oxford University, de unde a primit o bursă totală de 3825 GBP. Mihnea Cuibus a fost și multiplu medaliat cu aur și argint la olimpiadele naționale de matematică.

VLADIMIR MĂTUȘAN

Are 3 terenuri în localitatea Ruși, județul Hunedoara (unul agricol și 2 în intravilan), o casă de vacanță în satul Totești, județul Hunedoara. La capitolul bani, Mătușan are mai multe conturi bancare în valoare totală de 40.000 lei, respectiv 40.000 euro. Are și credite în valoare de 45.000 lei.

În ceea ce privește veniturile, a declarat 19.929 lei/an din salariul de cadru didactic universitar, 141.464 lei din activități de avocatură, 13.080 lei indemnizația de consilier județean și 7830 lei indemnizație de la Biroul Electoral Județean.

Mătușan este asociat în cadrul firmei Meridus SRL. Jumătate din firmă este deținută de Vladimir Mătușan și jumătate de Mircea Radu Mătușan. Firma a fost înființată în 2003, are ca obiect de activitate consultanţă pentru afaceri și management. Firma este în funcțiune, dar exclusă din selecții.

Anul trecut, a avut și contracte de consultanță juridică prin încredințare directă cu Primări Baciu, RA APPS București, SRP Victoria București, Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, în valoare totală de 56.300 lei.

ANCA CIUBĂNCAN

Are o casă de 500 mp în Italia, dobândită prin cumpărare și bijuterii în valoare de 150.000 euro. În ceea ce privește veniturile, a declarat 20.000 lei salariu de la firma Delle Design plus salariul în valoare de 35.000 lei al soțului.

Ciubăncan este unic asociat și administrator al firmei Biasi Proiect Construct. Obiectul de activitate al firmei este lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Firma a fost înființată în 2017. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 39.000 euro și un profit net de aproape 38.000 euro. Dacă în 2018 firma avea 19 angajați, anul trecut numărul acestora s-a redus la unul singur.

Citește și:

Cine sunt UDMR-iștii care se aliază cu PNL în Consiliul Local? Dezvoltatori imobiliari, mici afaceriști, foști și actuali consilieri

Cine sunt USR-iștii care vor face opoziție PNL-ului în Consiliul Local și Consiliul Județean Cluj? Unii au deja contracte cu statul, alții au mici afaceri

Ce interese au consilierii locali PNL din mandatul 2020 – 2024? Mulți dintre ei sunt dezvoltatori imobiliari, au firme de construcții și oferă servicii diverse pentru partidULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 3 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 4 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 5 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 7 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 7 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 8 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 9 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 21 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 23 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției