Din oras

Sediul Poștei Române din Cluj va fi renovat pe credit: „O nouă eră a modernizării și a digitalizării”

După ani de tergiversări și bâlbâieli politice, sediul Poștei Române din Cluj urmează să fie modernizat, iar centrul de tranzit preconizat pentru Cluj ar putea fi, în sfârșit, operaționalizat. Compania Națională Poșta Română (CNPR) urmează să beneficieze de un credit de 200 de milioane de lei, în urma semnării contractului de creditare la sediul Ministerului Transporturilor. 

În februarie 2020, Ziar de Cluj semnala că informatizarea Poștei Române s-a amânat, iar amplul proces de restructurare și modernizare început din primăvara anului trecut, bătea pasul pe loc după ce Poșta Română a anulat licitația care viza achiziționarea unui număr 1.610 stații PC de lucru ce urmau să intre în dotarea unităților companiei, parte a procesului de informatizare a companiei. 

Ofertele depuse din partea firmei clujene Union Co și eMAG au fost găsite neconforme.

CITEȘTE ȘI: Informatizarea Poștei Române se amână: ofertele firmei clujene Union Co și eMAG, anulate din cauza neconformității

În vara acestui an, Poșta Română își anunța intenția de a deschide un centru de tranzit în Cluj-Napoca, un proiect estimat la peste 2 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Poșta Română pregătește un centru de tranzit în Cluj-Napoca și vrea să se împrumute cu 40 milioane de euro pentru 15 ani

La sediul Ministerului Transporturilor a fost semnat, joi, contractul de creditare a Poștei Române pentru demararea, până la finalul acestui an, a primei etape a planului de reabilitare, modernizare și digitalizare a serviciilor oferite clienților.

Creditul pe 12 ani va fi folosit pentru derularea unor serii de investiții în modernizare și digitalizare. Investițiile au în vedere reabilitarea clădirilor-monumente istorice din Cluj, Timișoara, Piatra Neamț, Oradea și valorificarea lor comercial, cultural și istoric (54,5 milioane de lei); înființarea noilor centre de tranzit/sortare de la Cluj și București Nord (31,5 milioane); crearea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (128,3 milioane).

„Sunt convins că prin accesarea acestui credit, Poșta Română va intra într-o nouă eră a modernizării și a digitalizării. Acest lucru va face din CNPR un competitor foarte puternic pe această piață a serviciilor poștale, în concordanță cu noile cerințele naționale și internaționale. (…).

După 10 ani, s-a reușit achitarea tuturor sumele datorate bugetului de stat (130 de milioane de lei) si să se elibereze toate ipotecile aferente, ceea ce reprezintă o gură de oxigen pentru CNPR”, a notat oficialul de la Transporturi. 

Poșta Română se află în subordinea Ministerului Comunicațiilor în proporție de 93,52% și a Fondului Proprietatea în proporție de 6,48%. 

În total, Compania Națională Poșta Română SA are un număr de cca 23.500 de salariați în cele peste 5.500 de unități teritoriale, iar cifra de afaceri pentru anul trecut s-a ridicat la peste un miliard de lei.

Compania Națională Poșta Română (CNPR) va beneficia de un credit de 200 de milioane de lei de la Eximbank, din care își va reabilita clădirea monument istoric din Cluj și își va automatiza centrul de tranzit de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *