In vizor

Trei eleve de la Baritiu si-au taiat venele “din joaca”, iar una dintre ele a ajuns la spital

Un incident cel putin bizar s-a petrecut, luni, la una dintre cele mai bine cotate scoli din Cluj-Napoca, Colegiul National George Baritiu. Trei eleve s-au taiat la incheietura mainii, iar una dintre ele a fost transportata la spital, pentru ingrijiri medicale. Conducerea colegiului sustine ca fetele au recurs la gest “din joaca”, dupa ce au primit pe Facebook fotografii care sa le sugereze acest lucru, iar ranile au fost superficiale. Din spusele parintilor, eleva de clasa a VI-a, transportata la spital in aceeasi zi, consumase substante interzise cu efect halucinogen.

In urma cu doua zile, toti elevii Colegiului National “George Baritiu” au fost controlati la iesirea din scoala. Personalul scolii a verificat daca elevii nu detin asupra lor droguri. Cel putin asta povestesc parintii elevilor de la aceasta scoala. Scandalul a pornit, insa, de la un incident bizar: unei eleve de clasa a VI-a i s-a facut rau si a fost transportata la spital, nu inainte insa de a-si provoca singura rani in jurul incheieturii mainii. 
Mama unui elev a povestit ca aceasta fumase, inainte, o tigara (drog) primita de un coleg mai mare, care a avut un efect halucinogen asupra ei. Apoi, impreuna cu alte doua colege, elevele au incercat sa isi provoace rani si s-au taiat la incheietura mainilor.

Din spusele parintilor, cea care a ajuns la spital este eleva care fumase, si tot ea si-a provocat rani mai puternice.

Varianta conducerii scolii este ca elevele au recurs la acest gest “din gluma”. Mai mult, directoarea colegiului, Alina Baraian, nu aminteste deloc de faptul ca eleva ar fi consumat substante interzise.

“Privitor la chestiunea semnalata de dumneavoastra, s-a constituit o comisie care investigheaza ceea ce s-a intamplat, iar pana in acest moment, pot sa va spun ca nu se pune problema ca elevele sa-si fi taiat venele, nici intr-un caz in timpul orei, ci s-au jucat, avand urme de zgarieturi superficiale, inspiratia in acest sens venindu-le de la niste poze distribuite de prieteni de-ai lor, din afara scolii, pe Facebook…

Nu se pune problema ca starea lor de sanatate sa fie pusa in pericol, elevele fiind prezente la orele de curs fara nicio problema. Avand o colaborare deosebit de buna cu parintii, acestia sunt informati despre tot ceea ce constatam noi, iar in urma finalizarii investigatiei, vom stabili impreuna cu Consiliul profesorilor clasei, masurile care se impun conform ROFUIP”, ne-a transmis directoarea Colegiului National George Baritiu, Alina Baraian.

Inspectorul-sef nu stia nimic. Asteapta un raport al scolii

Contactat telefonic, seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, nu avea informatii despre incident. A revenit la scurt timp cu cateva lamuriri:

“Li s-a parut interesant – nu se stie unde au vazut asta – sa se zgarie pe maini, aratau ca niste zgarieturi de pisica. In cateva zile vom avea raportul comisiei din scoala. Sunt eleve de gimnaziu. Uneia dintre eleve i s-a facut rau, pentru ca ar fi fumat ceva, dar inca nu avem concluzia finala, sunt speculatii. S-a chemat Ambulanta pentru ca i se facuse rau. In doua zile vom putea transmite un raport final, se face o ancheta interna, au fost chemati si parintii”, a declarat Valentin Cuibus, seful Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *