Sport

Antrenorul naţionalei României, înainte de meciul cu Turcia: "Cred că putem realiza surpriza"

Antrenorul echipei naţionale de baschet feminin a României, Miroslav Popov, crede că tricolorele pot produce surpriza sâmbătă la Cluj, în faţa Turciei, favorita grupei H de calificare la Eurobasket 2017.

„Cred în această echipă, iar după ce am văzut în pregătiri putem produce surpriza în faţa Turciei, chiar dacă este o reprezentativă puternică. Îi invit pe oameni să vină la sală, cred că echipa aceasta are ce oferi”, a declarat Miroslav Popov, miercuri, cu ocazia conferinţei de presă care prefaţează meciul programat sâmbătă, 20 februarie, de la ora 19, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Tricolorele au început săptămâna trecută, în Cluj-Napoca, pregătirea pentru meciul cu Turcia, respectiv pentru cel cu Bosnia-Herţegovina din deplsare, de pe 24 februarie.

România şi Turcia au obţinut până acum câte două victorii în grupa H, în faţa Israelului şi a Bosniei-Herţegovina. În timp ce tricolorele s-au impus de fiecare dată la limită, Turcia, favorita grupei, a învins la diferenţe consistente. Deznodământul meciului de sâmbătă va stabili liderul grupei, după cum a subliniat şi reprezentantul Federaţiei Române de Baschet, Traian Racu.

Baschetbalistele tricolore Gabriela Mărginean şi Claudia Pop s-au declarat mulţumite de faptul că naţionala joacă din nou la Cluj, unde în meciul precedent a reuşit să se impună, la limită, în faţa Bosniei-Herţegovina. Deşi a condus tot timpul meciului prima reprezentativă a avut emoţii pe final.

„Trebuie să fim mai atente, nu ne permitem să ne relaxăm în faţa Turciei”, a transmis Claudia Pop. Căpitanul echipei naţionale, Gabriela Mărginean, a declarat că precedentele victorii din grupă le dă încredere jucătoarelor, chiar dacă Turcia porneşte cu prima şansă. „Este un meci cu presiune, dar nu avem nimic de pierdut şi vom da totul cca să câştigăm”, a declarat baschetbalista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *