Din oras

Transportul nepoluant cu bani publici se ține

Scris de 48

Administrația municipiului Cluj-Napoca a făcut din transportul nepoluant o prioritate, iar în acest sens Compania de Transport Public a continuat să-și reînnoiască flota auto cu autobuze electrice, cu autonomie de peste 100 km pentru baterii noi. În ultimii ani, flota CTP Cluj a făcut loc pentru zeci de autobuze noi, dar și pentru alte câteva zeci de garnituri noi de tramvai. În fiecare an, Primăria Cluj-Napoca a prevăzut un buget generos pentru Compania de Transport Public (CTP) Cluj atât în ceea ce privește partea de întreținere și cheltuieli, cât și pentru investiții. De altfel, sume considerabile de bani au fost alocați anual pentru susținerea transportului gratuit în cazul unor diverse categorii de beneficiari, precum elevii, studenții, pensionarii. Doar în 2020, bugetul CTP Cluj a fost de 38,5 milioane de euro. 

Chiar și în condițiile pandemiei, când beneficiarii reducerilor/gratuității pentru transportul public din Cluj au lipsit, precum este cazul studenților, suma alocată pentru acest serviciu a rămas neclintită. 

CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat cu banii pentru abonamentele studenților la transport în comun în condițiile desfășurării cursurilor în regim online?

Acum, Compania de Transport Public Cluj a anunțat alocarea sumei de 86959.65 lei/ cca 17.851.43 euro, prin procedură simplificată, pentru serviciile de asigurări de răspundere civilă auto pentru anul 2020-2021. 

Pentru anul precedent, suma prevăzută pentru asigurările de răspundere civilă auto a fost în sumă de 985435 lei / 202,294.05 euro. 

Descriere succinta:

Asigurari de raspundere civila auto pentru mijloacele de transport si auxiliarele din parcul propriu.

Obiectul achizitiei:

ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA AUTO 2020-2021

Se vor asigura toate mijloacele de transport si auxiliarele din parcul propriu conform legislatiei in vigoare si a Documentatiei de atribuire. 

Cantitatea minima si maxima de prestare servicii a acordului cadru, potrivit caietului de sarcini, minim 1 polita de asigurare, maxim 491 asigurari de autovehicule.

Cantitatea minima si maxima de prestare servicii conform unui contract subsecvent, adica minim 1 asigurare de autovehicul, maxim 250 asigurari de autovehicule, se arată în detaliile anunțului. 

Achizitia implica incheierea unui acord-cadru.

Anunt de participare simplificat, din toamna anului trecut, a înregistrat recent un ofertant câștigător, potrivit anunțului publicat de CTP Cluj. Ofertantul câștigător este Asigurarea Romaneasca ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP. Recent, în ianuarie 2021, cele două contracte subsecvente au fost atribuite către același ofertant,  ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP.

Oficial, potrivit site-ului Companiei de Transport Cluj din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, flota CTP numără 26 de tramvaie, 117 troleibuze, 252 de autobuse, 9 minibusuri și 41 de autobuze electrice. 

Anul trecut, bugetul Companiei de Transport Public aprobat în Consiliu local a fost în valoare de 38,5 milioane de euro. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: mobilitate.eu

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 4 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 4 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 4 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 6 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre î programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 8 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 9 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 10 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 10 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 11 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 11 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 11 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE