Politica

Tișe le cere lui Orban și Cîțu un prefect PNL pentru Cluj: „Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe le-a solicitat președintelui PNL Ludovic Orban și premieruljui Florin Cîțu numirea unui prefect din PNL la Cluj, considerând că numirea unui prefect din partea UDMR este de neimaginat pentru filiala PNL Cluj.

„Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, fost senator și actualmente la al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj. Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi ca partid politic sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție. Foarte mulți colegi de partid și clujeni sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă, fără echivoc. Eu am făcut-o și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Politica are și ea limite peste care nu putem trece. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mai mare”,  a transmis Alin Tișe.

Fostul prefect la județului Cluj susținut de PNL, Mircea Abrudean, a fost numit în funcția de secretar general adjunct al guvernului, iar în locul său va fi numit un prefect de la UMDR, avocatul Tasnadi Szilard.

Și numirea ca adjunct a lui Abrudean este tot o țeapă trasă filialei clujene a PNL de către Orban și Cîțu. La negocierile făcute, lui Abrudean i s-a promis funcția plină de secretar general al Guvernului.

Contactat de Ziar de Cluj, Alin TIșe a susținut că protestul său se poate lăsa cu o demisie din PNL.

„Poate merge decizia mea până la demisia de onoare. E un avertisment.”

De altfel Alin Tișe a susținut și la momentul când s-au împărțit funcțiile și PNL a pierdut funcția de prefect al județului Cluj că așteaptă un congres pentru a vedea pe ce drum politic va merge mai departe.

„Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid. Se va merge în continuare pe acest sistem de luare a deciziilor și de impunere a lor sau se va merge pe o altă echipă, pe o altă gândire a viitorului pentru următorii ani. Voința majorității va decide, și atunci fiecare dintre noi vom ști pe ce drum mergem din punct de vedere politic pe mai departe”, a declarat Tișe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *