Din oras

Transport public GRATUIT pentru clujeni o zi pe săptămână

Clujenii ar putea beneficia de transport public gratuit o zi pe săptămână. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc după ce ministerul Mediului a lansat recent ideea proiectului „Vinerea Verde”, o campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice.

„Eu vin pe jos la serviciu, le recomand și clujenilor să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Este posibil ca, din luna aprilie 2021, clujenii să poată circula vinerea gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Este nevoie să facem proiectul, să îl punem în consultare publică și să facem o hotărâre de Consiliu Local.

Se va calcula și suma pe care trebuie să o plătim din bugetul local, pentru a acoperi acest demers”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) lansează campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *