In vizor

Transilvania 4 Africa, la finalul raliului Budapesta-Bamako: "Am reusit sa aducem bucurie in viata acestor oameni"

Scris de 128

Au reusit sa strabata peste 20.000 de kilometri in conditii extreme, sa traverseze desertul si sa treaca linia de finis la unui dintre cele mai dificile raliuri din lume: Budapesta – Bamako. Pe langa curaj si forta, cei 7 reprezentanti ai Transilvaniei in cursa transsahariana au dovedit ca au printre cele mai mari inimi inscrise in concurs. Pentru faptele lor caritabile din Africa, reprezentantii echipei Transilvania 4 Africa au primit premiul pentru caritate “Maica Tereza”.

Ultima zi din concurs a fost cea mai emotionanta si mai plina de surprize, povestesc baietii. Dupa 10.000 de kilometri, ultimii 180 au reusit sa le dea cele mai mari emotii.

“Cu hainele de sarbatoare pe noi, numaram  fiecare kilometru pe care-l parcurgeam. Cum ne apropiam de Banjul, ciculatia incepea sa devina infernala, inaintam foarte incet sau mai deloc”, isi amintesc ei.

Totul era pregatit pentru marele moment, camera incarcata, GoPro incarcat si montat, GPS-ul arata ca mai aveau doar 10 kilometri pana la marele finis. “Dar acesti 10 kilometri s-au scurs foarte incet, cred ca au fost cei mai lungi din viata noastra”. Cu 200 de metri inainte de final, dupa cum le aratau hartile electronice, echipa a intampinat o surpriza.

“Urmatoarea strada la dreapta si trebuie sa vedem Finish-ul! Dar, surpriza, facem la dreapta si nu ne asteapta nimeni, nu vedem nimic care sa aiba legatura cu raliul nostru, de fapt am ajuns in parcarea unui hotel. Asa ca am lasat hartile am inceput sa cerem indicatii de la oameni. Am fost dirijati inapoi pe strada principala si de acolo, la nici 100 metri,  am observant marele finis. Am fost atat de entuziasmati incat am uitat sa facem o poza de grup cu motociclistii sub arcada”, isi aduc ei aminte.

A doua zi dupa ce au trecut linia de sosire din capitala Ghambiei, baietii de la Transilvania 4 Africa au inceput sa distribuie ajutoarele pe care le-au dus acolo de la Cluj – calculatoare, componente IT, haine, rechizite si alte lucruri de care oamenii din acele locuri duc lipsa atat de mult. Prima locatie in care s-au oprit a fost o scoala cu peste 1.000 de elevi dintr-o suburbie a orasului Banjul.

“Am reusit sa aranjam o clasa cu calculatoare; doamna directoare a fost foarte emotionata de gestul nostru. Abia acum am constientizat importanta actiunii nostre, am reusit sa aducem o foarte mare bucurie in viata acestor oameni”, spun ei.

A doua oprire a fost la Facultatea de Drept din Banjul, acolo unde existau, in total, doar doua laptopuri si un calculator.

“Cu siguranta multi studenti o sa se bucure de ajutoarele aduse de noi”, mai spun baietii.

A treia locatie a fost o scoala cu 900 de elevi, situata la aproximativ 50 de kilometri de Banjul. Aici, desi au ajuns dupa-masa, elevii inca ii asteptau cu sufletul la gura, foarte curiosi sa vada ce ajutoare au adus transilvanenii. La doar un an dupa ce scoala lor a fost racordata la reteaua electrica, au primit primele calculatoare cu ajutorul echipei ce a plecat de la Cluj.

“A fost o bucurie de nedescris. Nu ne-am gandit ca o sa aducem atata fericire”, spun cei de la Transilvania 4 Africa.

Ultima donatie, echipamentele stomatologice donate de unul dintre membrii echipei, au ajuns la un stomatolog din Banjul.

Pentru faptele caritabile si pentru bucuria adusa sutelor de copii, echipa Transilvania 4 Africa a primit premiul  pentru caritate “Maica Tereza”, oferit de organizatorii raliului “Budapesta – Bamako”. 

Foto: transilvania4africa.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE