In vizor

Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Câți bani mai încap în buzunarele românilor?

Scris de 429

Dacă mai credeți că Guvernul are măcar o idee vagă cu privire la efectele social-economice ale măsurilor pe care le-a adoptat, ei bine, atunci și ultima speranță s-a destrămat. Încă din toamna anului 2017, mediul de afaceri, prin diverși reprezentanți, nu-și precupețea eforturile în a atenționa Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, pe fostul premier, Mihai Tudose, asupra măsurilor fiscale pripite și nechibzuite. 

Dar nu, „experții″ din guvern nu ezitau în a-și continua atacul la adresa bugetului românesc, deoarece calculele erau făcute deja, pe hărtie totul era reprezentat schematic, matematic, fără greș. Olguța Vasilescu ori Ionuț Mișa se întreceau unul pe altul în calcule televizate. Oameni pregătiți, ce mai, doar noi, „celălanți″, suntem niște amatori și nu pricepem secretele economiei. În timp ce economia „duduia″, încrederea mediului de afaceri scădea. Ce însemnătate au pentru Romănia câteva atenționări ale unor afaceriști străini: la noi totul este prevăzut în „programul de guvernare″, iar dacă multinaționalele mai au de spus ceva, atunci…

De la aceste companii, care în 2016 au investit 4.5 miliarde de euro în România, redăm mai jos o scrisoare a celor de la Foreign Investors Council, din 31 octombrie 2017, către fostul prim-ministru, Mihai Tudose:


 

Câți cetățeni români au rămas cu salariile tăiate – câți din mediul bugetar sau din cel privat? Mișa a plecat. Poate doar Olguta să ne mai lumineze cu vreo analiză… Dar dincolo de toate acestea, guvernanții habar n-au ce haos economic au creat. Noi, cetățenii, care mai mergem prin magazine și piețe, știm mult mai bine cum se numește această situație. Acesta este un JAF!

Ca un exemplu, un simplu exercițiu comparativ pe chitanțe, ne arată care sunt creșterile la alimentele de bază:

Ianuarie 2018 a venit cu prețuri majorate, față de aceeași lună a anului trecut:

Ouă – 1/1.5 lei/buc, peste 43%; Unt – 7.5/12 lei/buc, peste 23%; Fructe – peste 10%; Pâine – peste 10%;  

Lista poate continua, explicațiile rezidă însă în „creșterile″ salariale, în majorarea continuă a prețurilor la benzină, precum și a costurilor pentru energie și gaz. 

Deocamdată, românii au rămas doar cu prețurile crescute, salariile au început deja să scadă.
 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 50 mins In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 3 hours In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 3 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 4 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 4 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 6 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 6 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 6 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 6 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 7 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 7 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE