Din oras

Transavia si muntii de gainat cu care polueaza Clujul. In numele banilor, bogatii pot sa faca orice, chiar si sa distruga aerul din oras?

Autoritatile clujene responsabile cu protectia mediului se codesc sa spuna ca Transavia e de vina pentru mirosul ingrozitor de hoit care otraveste plamanii clujenilor de circa doua saptamani. E consemn de tacere, fiindca patronul Transavia, milionarul Ioan Popa, este apropiat al Grupului de la Cluj, sponsor al Fundatiei Transilvania Leaders, detinuta de Ioan Rus.

Cum este posibil insa atata tupeu din partea Agentiei de Protectie a Mediului Cluj, sa accepte aceasta poluare teribila, in dauna clujenilor? Bogatii Romaniei pot sa faca orice daca au bani, chiar si sa imprastie sute de tone de gainat unde si cum au chef in judetul Cluj?

Pozele de mai jos publicate de Ziua de Cluj sunt absolut socante, practic, Clujul a devenit pubela firmei Transavia.

Profiturile lui Ioan Popa din Transavia sunt colosale: in ultimii 5 ani, a dus acasa 120 de milioane de euro, sigur, facuti si prin otravirea mediului in judetul Cluj:

Oficial, Transavia mimeaza implicarea si respectul pentru comunitate:

Transavia este un business de familie cu o tradiție de peste 25 de ani în România, construit pe valori puternice după un model integrat vertical. Din respect pentru comunitate și din grija față de oameni, Transavia se implică în mod activ în acțiuni de responsabilitate socială, sprijinind proiecte și cauze sociale menite să le facă oamenilor viața mai bună. (www.transavia.ro)

Dar Transavia nu arunca zeci de tone de gainat anual numai in judetul Cluj. Dupa cum observati, impute o bucata buna din Romania.

 

Asa trebuie sa se comporte „liderul producatorilor de carne de pui din Romania”?

Sigur ca Transavia isi permite orice, daca are protectie politica de la cei mai importanti oameni din Romania.