In vizor

Traian Onuc a cerut strămutarea procesului de la Cluj! Cine-l protejează pe Traian Onuc? Mai aveți încredere în justiția din România?

Scris de 1,923

„Dezvoltatorul imobiliar” Traian Onuc vrea să scape de instanțele din Cluj, în speranța că lumea va uita de el și va primi o sentință favorabilă, în procesul în care e acuzat că a înșelat sute de oameni. 

Cererea lui Onuc, de strămutare a procesului într-o altă localitate, a fost refuzată de către magistrați. ”Respinge ca nefondată cererea de strămutare formulată de petent Onuc Traian, inculpat în cauza penală nr. 3263/211/2017 a Tribunalului Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj, conform Gazeta de Cluj. Onuc încercase și anul trecut să obțină strămutarea procesului, fără succes. 

Traian Onuc (fost Floarea Ianson) e celebru (există zeci de articole on-line pe această temă) după ce s-a ales cu peste 100 de plângeri penale pentru înșelăciune. Prejudiciul estimat este de aproximativ 1 milion de euro. Traian Onuc a prostit sute de clujeni să cumpere apartamente foarte ieftine, în blocurile sale construite în Mărăști (Fabricii 67) și în Zorilor (Miko Imre 14). Onuc cerea un avans de 10-15% după care se făcea nevăzut. Blocurile nu au fost finalizate niciodată, în condițiile în care Onuc se află sub control judiciar și nu mai are voie să construiască sau să vândă apartamente. Asta nu l-a oprit, totuși, să prostească alți oameni. Și mai aberant, Parchetul a solicitat judecătorului revocare cercetării sub control judiciar, deoarece acesta a continuat să însele oameni, însă instanța a respins propunerea parchetului. Onuc a stat, inițial, în arest 24 de ore. 

Din 2018 până în prezent, 10 persoane au reclamat faptul că au fost înșelate de Onuc. Mai mult, site-urile de profil au fost împânzite cu anunțuri de tipul: „Întreprinzător vindem garsonieră la un preț foarte rezonabil. O garsonieră de 28 mp, la 18 000 euro, finisat”. Oamenii, în naiviatea lor, au fost atrași de prețul extrem de mic, fără să se întrebe ce e la mijloc. Presa a semnalat site-urilor respective că fac reclamă unui țepar și anunțurile au fost șterse pe o parte din site-uri. 

„Am sunat și mi-a spus că doar pe Calea Turzii mai are și să mă duc pe lângă Leroy Merlin și acolo mă așteaptă cineva. M-am dus, acolo ne-a așteptat un muncitor care ne-a arătat un bloc cu schelet. Noi știam că mergem la un apartament gata finisat. După ce am făcut scandal, a venit un inginer (Andrei), care ne-a dus într-un apartament luxos, care nici nu avea cum să se apropie de realitatea a ceea ce vor să facă cu 18 000 euro. Era alb cu auriu tot. Era un apartament de protocol. Au zis că vor fi gata peste o lună-două. A zis să venim cu banii să facem contractul. Trebuia să dăm jumătate din suma, cam 10 000-12 000 euro”, declara pentru Ziar de Cluj o victimă.  

Onuc a reușit performanța de a vinde același apartament mai multor persoane, sau la etaje inexistente. Mai mult, Onuc a dat dovadă de tupeu incredibil atunci când a făcut plângeri penale împotriva clienților lui, a avocaților acestora, a procurorilor, polițiștilor și judecătorilor care au avut de-a face cu el.

În aceste condiții, în care avem sute de oameni care se plâng cu dovezi că au fost înșelate de Onuc, timp în care Onuc e liber (sub control judiciar) și înșală alți oameni, putem pune niște întrebări logice, de bun simț: 

Cât de dreaptă e justiția din România? De ce Traian Onuc, aflat sub control judiciar, a continuat să înșele oameni? De ce cazul nu e soluționat? Cine-l protejează pe Traian Onuc? Să știm și noi, să nu ne mai batem capul, dacă omul e „blindat” și va fi scos basma curată. 

Cea mai importantă întrebare rămâne: Cine le dă oamenilor înșelați banii înapoi? 

Onuc a spart banii pe pe femei, vacanțe și parfumuri scumpe, asemeni unui veritabil milionar în euro. Așa cum presa centrală a relatat, Traian Onuc a trăit viața la maximum cu banii obținuți în urma oamenilor înșelați. Femei tunate, parfumuri scumpe, vacanțe de lux, pe spatele naivilor care au crezut că-și cumpără apartamente. Când va fi găsit vinovat (dacă va fi găsit vinovat) cine îi despăgubește pe oameni? 

CITEȘTE ȘI: SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU CLUJENI! Traian Onuc nu se oprește! Sute de persoane au căzut în capcana țeparului imobiliar și au rămas fără mii de euro. Poliția ce păzește?
 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE