In vizor

Tot mai multe infecții COVID-19 în școlile din Cluj: peste 100 de clase cu activitatea suspendată după 200 de infecții înregistrate

Potrivit ultimelor informații făcute publice de autorități, la o lună de la debutul școlii, în peste 100 de clase din județul Cluj activitatea față în față a fost suspendată din cauza numărului în creștere a infecțiilor cu coronavirus. Astfel, la nivelul județului Cluj au fost înregistrate cca 200 de cazuri de infecție cu COVID-19, atât în rândul elevilor, cât și a personalului didactic. 

Din cele 200 de cazuri de infecție confirmate cu COVID-19, un număr de 86 de infectări a fost înregistrat în rândul elevilor, iar alte 114 cazuri de infecție în rândul personalului din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, fie că este vorba de profesori ori personal auxiliar.

În acest context, în 101 clase activitatea față în față a fost suspendată din cauza cazurilor de COVID-19.

Semestrul II din anul școlar 2020-2021 a început în 8 februarie 2021. 

De altfel, la doar câteva zile de la debutul semestrul II, în Cluj erau deja înregistrate un număr de 17 clase și grupe în care activitatea era suspendată pentru cazurile de COVID-19 apărute la elevi, care au rămas acasă, cu un număr de aprox. 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau se aflau în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că erau contacți direcți, informau autoritățile. 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: kidsnews.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *