Politica

Topul senatorilor cu datorii la bănci. Ce sume au împrumutat politicienii din Cluj

Scris de 458

Politicienii nu sunt doar bogați, cu terenuri, case, mașini și bani, au și datorii la bănci și persoane fizice. În topul datornicilor, conduce detașat Eugen Teodorovici (PSD), care, culmea, este și președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci din Senat. El are o datorie de nici mai mult nici mai puțin de 845.000 euro. Din cei patru senatori clujeni, Marius Nicoară (PNL) este cel mai îndatorat. Este vorba despre aproximativ 160.000 euro. Suma este însă infimă în comparație cu datoria lui Teodorovici care se apropie de 1 milion de euro.

Datoriile însumate ale tuturor senatorilor din România sunt de ordinul milioanelor de euro. Potrivit declarațiilor de avere publicate în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, la nivel național, cei mai îndatorați dintre senatori sunt: fostul consilier onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, senatorul PSD Şerban Nicolae şi senatorul PNL Florin Cîţu.

Cea mai mare sumă de bani datorată băncilor o are de achitat senatorul PSD Eugen Teodorovici, cel care este şi preşedinte al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Senat. Până în anul 2045, acesta are de returnat băncilor datorii în sumă totală de 845.000 euro. Senatorul are patru credite, dintre care două ipotecare, scrie Mediafax.

O datorie de ordinul sutelor de mii de euro are şi social-democratul Cristian Dumitrescu. Acesta are un credit ipotecar în valoare de 260.000 de euro. La fel şi senatorii PSD Şerban Nicolae şi Ştefan Radu Oprea. Aceştia au de returnat datorii de câte 250.000 de euro fiecare, până în anul 2022, respectiv 2031.

În comparație cu cei trei mai datornici, senatorii clujeni au datorii nesemnificative, deși vorbim de sume de zeci de mii de euro pentru fiecare.
Din cei patru senatori din Cluj, Mihai Goțiu (USR) este singurul care nu are nicio datorie la bănci sau la persoane fizice. Este liber de orice gând al returnării de bani către bănci. Cu băncile colaborează doar ca să depună bani. Dacă nu are de returnat bani, Goțiu are în schimb un depozit la ING Bank, în valoare de 54.000 lei, deschis în anul 2006.

Laszlo Attila (UDMR) nu s-a îndatorat la bănci, în schimb a luat împrumut 12.500 euro de la Peter Pal. Datoria a fost contractată în 2012 și are scadența în 2022. Peter Pal are ca principală afacere Energobit, în 2014 se afla pe locul 88 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 35 milioane euro. Peter Pal a fondat compania EnergoBit, în 1990, alături de prietenii săi Ioan Socea și Ștefan Gadola. EnergoBit și-a câștigat notorietatea publică în 2008. Atunci a reușit să scoată dintr-o competiție internațională nume puternice din domeniul energetic.

Vasile Ilea (PSD) nu are nici el datorii la bănci. La fel ca și Laszlo Attila s-a împrumutat de la o persoană fizică. Suma este destul de mică, 10.000 lei, și a fost luată anul trecut, cu scadența în 2017. Persoana de la care s-a împrumutat Ilea este Mircea Sergiu Pop, notar public în Cluj-Napoca.

Din cei patru senatori clujeni, Marius Nicoară (PSD) este cel mai îndatorat. Are o datorie la Grup Financiar BT, în valoare de 600.000 lei. Creditul a fost luat anul trecut și este scadent în 2027. Nicoară mai are și credite carduri, la Banca Transilvania, sucursala Cluj, suma totală fiind de 28.000 euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 39 mins Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 1 hour Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 2 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 2 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 4 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 5 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
 • Acum 13 hours General
  EXCLUSIV! Bătăușele au fost date afară din PSD Cluj
 • Acum 21 hours Focus
  Specialiștii clujeni, despre reacția PSD ȘI ANPC la automatizarea sistemului de cumpărături la Auchan: „discurs „populist” în cazul Auchan – VIDEO
 • Acum 22 hours In vizor
  VIDEO: Pe Calea Florești, Emil Boc a aprobat o huidumă de 25 de etaje. Atât în disprețul clujenilor, cât și al celor mai elementare măsuri de siguranță, hiuduma fiind înfiptă în structura de rezistență a unui zid de sprijin al unei lucrări arhitectonice, Nodul ”N”
 • Acum 22 hours In vizor
  Boc, mână în mână cu judecătorii de la Cluj. Cum încearcă să evite plata de milioane de euro – totul pentru părculeț
 • Acum 23 hours General
  Presa de chitanțier ne dă știri triumfaliste despre ”noul punct de belvedere al Clujului, Turnul Pompierilor”. ȘAPTE ANI A DURAT REABILITAREA UNUI FLEAC. Între timp, adevăratul ”punct de belvedere”, Cetățuia, zace în paragină
 • Acum 1 day Din oras
  Un american din Cluj şi-a sechestrat soţia şi a ameninţat că o ucide. A urcat pe acoperișul casei, înarmat cu o lingură
 • Acum 1 day Focus
  Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la NCN, despre legile educației: „Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate” – VIDEO
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE