Politica

Topul senatorilor cu datorii la bănci. Ce sume au împrumutat politicienii din Cluj

Scris de 458

Politicienii nu sunt doar bogați, cu terenuri, case, mașini și bani, au și datorii la bănci și persoane fizice. În topul datornicilor, conduce detașat Eugen Teodorovici (PSD), care, culmea, este și președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci din Senat. El are o datorie de nici mai mult nici mai puțin de 845.000 euro. Din cei patru senatori clujeni, Marius Nicoară (PNL) este cel mai îndatorat. Este vorba despre aproximativ 160.000 euro. Suma este însă infimă în comparație cu datoria lui Teodorovici care se apropie de 1 milion de euro.

Datoriile însumate ale tuturor senatorilor din România sunt de ordinul milioanelor de euro. Potrivit declarațiilor de avere publicate în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, la nivel național, cei mai îndatorați dintre senatori sunt: fostul consilier onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, senatorul PSD Şerban Nicolae şi senatorul PNL Florin Cîţu.

Cea mai mare sumă de bani datorată băncilor o are de achitat senatorul PSD Eugen Teodorovici, cel care este şi preşedinte al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Senat. Până în anul 2045, acesta are de returnat băncilor datorii în sumă totală de 845.000 euro. Senatorul are patru credite, dintre care două ipotecare, scrie Mediafax.

O datorie de ordinul sutelor de mii de euro are şi social-democratul Cristian Dumitrescu. Acesta are un credit ipotecar în valoare de 260.000 de euro. La fel şi senatorii PSD Şerban Nicolae şi Ştefan Radu Oprea. Aceştia au de returnat datorii de câte 250.000 de euro fiecare, până în anul 2022, respectiv 2031.

În comparație cu cei trei mai datornici, senatorii clujeni au datorii nesemnificative, deși vorbim de sume de zeci de mii de euro pentru fiecare.
Din cei patru senatori din Cluj, Mihai Goțiu (USR) este singurul care nu are nicio datorie la bănci sau la persoane fizice. Este liber de orice gând al returnării de bani către bănci. Cu băncile colaborează doar ca să depună bani. Dacă nu are de returnat bani, Goțiu are în schimb un depozit la ING Bank, în valoare de 54.000 lei, deschis în anul 2006.

Laszlo Attila (UDMR) nu s-a îndatorat la bănci, în schimb a luat împrumut 12.500 euro de la Peter Pal. Datoria a fost contractată în 2012 și are scadența în 2022. Peter Pal are ca principală afacere Energobit, în 2014 se afla pe locul 88 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 35 milioane euro. Peter Pal a fondat compania EnergoBit, în 1990, alături de prietenii săi Ioan Socea și Ștefan Gadola. EnergoBit și-a câștigat notorietatea publică în 2008. Atunci a reușit să scoată dintr-o competiție internațională nume puternice din domeniul energetic.

Vasile Ilea (PSD) nu are nici el datorii la bănci. La fel ca și Laszlo Attila s-a împrumutat de la o persoană fizică. Suma este destul de mică, 10.000 lei, și a fost luată anul trecut, cu scadența în 2017. Persoana de la care s-a împrumutat Ilea este Mircea Sergiu Pop, notar public în Cluj-Napoca.

Din cei patru senatori clujeni, Marius Nicoară (PSD) este cel mai îndatorat. Are o datorie la Grup Financiar BT, în valoare de 600.000 lei. Creditul a fost luat anul trecut și este scadent în 2027. Nicoară mai are și credite carduri, la Banca Transilvania, sucursala Cluj, suma totală fiind de 28.000 euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 2 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 2 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 2 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 3 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 6 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 6 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 8 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
 • Acum 8 hours Eveniment
  “Trotinetista” care a fugit duminică de la locul accidentului după ce a lovit un pieton s-a predat poliţiei
 • Acum 8 hours Politica
  CIOLOŞ TOT MAI PĂRĂSIT. Vlad Voiculescu anunță că nu pleacă din USR, într-un mesaj intern pentru filiala București pe care o conduce: ”Nimeni din conducerea filialei, reprezentanții noștri în Parlament, consiliile general și de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR”
 • Acum 10 hours General
  UDMR a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea Beatei Molnar: ”A fost colega noastră”
 • Acum 19 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
Citește și...
Recomandările redacției