Analiza

TOP HOTELURI din Cluj-Napoca. Nume importante din industria hotelieră au pierderi mari

Scris de 2,302

Hoteluri cunoscute, luxoase au înregistrat pierderi semnificative în ultima perioadă, în ciuda faptului că județul Cluj se situează printre zonele cu cel mai mare număr de turiști din țară. Ziar de Cluj a analizat profitul înregistrat anul trecut de cele mai cunoscute hoteluri din Cluj-Napoca. În fruntea topului se află Grand Hotel Italia, iar la coadă se află Opera Plaza al cunoscutului om de afaceri Călin Buzoianu.

1. Grand Hotel Italia a declarat anul trecut o cifră de afaceri de 24,4 milioane lei, un profit de 9,4 milioane lei și un număr mediu de angajați de 85. Hotelul îi are ca asociați pe Simion Prunean, Gianni Batani, Cristina Batani, Paola Batani și Luciana Perugini. Administratorii hotelului sunt Giani Batani și Simion Prunean.

2. Double Tree City Plaza a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15 milioane lei și pierderi de peste 1,7 milioane lei. Numărul mediu de angajați declarați a fost de 74. Hotelul este deținut de Napoca Trek SRL și Ovidiu Rusu.

3. Hotel Paradis, situat în Mărăști, este deținut de Paul și Melinda Roza Koncz, care au înființat firma pe care funcționează hotelul în 1994. Cifra de afaceri declarată anul trecut a fost de 6,7 milioane lei, iar profitul net a fost de peste 1,7 milioane lei. Hotelul Paradis a avut un număr mediu de 33 de angajați.

4. Hotel Confort de pe Calea Turzii, deținut de Adriana Rusu a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 2,8 milioane lei și un profit de 903.000 lei. Numărul de angajați a fost de doar 16. Firma pe care funcționează hotelul a fost înființată în anul 1991.

5. Hotel Ramada de pe Calea Turzii a declarat anul trecut o cifră de afaceri de 11 milioane lei, un profit de 811.000 lei și un număr mediu de 65 de angajați. Hotelul funcționează pe firma Euro Trend Group, deținută de Răzvan Vasile Țărmure și Vasile Puiu Țărmure, iar administrator este Meda Magdalena Lichi.

6. Hotel Premier, care îl are ca unic asociat și administrator pe Flaviu Popa, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 400.000 lei și pierderi în valoare de aproape 30.000 lei. Numărul mediu de angajați declarat a fost 1. Hotel Premier figurează și pe firma Premier Garden SRL, care îi are ca asociați pe Flaviu Popa și Bogdan Raul Popa. Cifra de afaceri declarată a fost de 2,9 milioane lei, iar profitul a fost de 571.000 lei.

7. Hotel Transilvania de pe strada Regele Ferdinand este deținut de Ernestin și Pader Elisabeth Stadler, iar administrator figurează Adriana Sava. Cifra de afaceri pe anul trecut a fost de aproape 2 milioane lei, iar profitul net declarat a fost de 285.000 lei. Hotelul Transilvania are un număr mediu de 19 angajați.

8. Hotel Topaz din cartierul Gheorgheni a avut o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei și profit de 177.000 lei. Asociați sunt Mariana Leș (fost consilier județean și director al Univers T, hotel al Consiliului Județean Cluj), Ștefan Leș și Sorin Rădoiu Leș. Practic aceasta este o afacere de familie. Numărul mediu de angajați a fost anul trecut de 15.

9. Alex & George de pe Calea Turzii a avut o cifră de afaceri de 2 milioane lei și profit de 173.000 lei. Numărul mediu de angajați a fost de 23. Hotelul este deținut de Angela Hanga și Ioan Hanga.

10. Hotel Onix din cartierul Gheorgheni a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3 milioane lei și pierderi de 566.000 lei. Numărul mediu de angajați este de 56. Hotelul este deținut de AB Onix Hotel, persoană juridică, iar administratori figurează Augustin Baciu, Tulia Baciu, Ștefan Dimitriu, Ionuț Cătălin Baciu și Adrian Augustin Baciu.

11. Opera Plaza al lui Călin Buzoianu a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 11 milioane lei, dar a înregistrat pierderi de 1,5 milioane lei. Numărul de angajați a fost de 65. Opera Plaza funcționează pe firma Hold Invest, înființată în anul 1994 și îl are ca unic acționar și administrator pe Călin Buzoianu.

În primul semestru al anului 2019, în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din România au fost înregistrați 5.034,9 mii de turiști, cu 4,4% mai puțini decât în aceeași perioadă din 2018. Sosirile turiștilor români au reprezentat 78,7% din total, iar ale celor străini, 21,3%.

Pe județe, în perioada ianuarie – iunie 2019, numărul de sosiri ale turiștilor a înregistrat valori mari în municipiul București (867,9 mii), Brașov (560,6 mii), Constanța (314,2 mii), Cluj (265,2 mii) și Prahova (243,9 mii), iar numărul de înnoptări ale turiștilor a fost mai mare în municipiul București (1.491,1 mii), Brașov (1.106,6 mii), Constanța (927,3 mii), Prahova (528,7 mii) și Cluj (498,3 mii).

sursa foto: checklistpoint.comULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 5 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 7 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 8 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 9 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 10 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 11 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 12 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 14 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 15 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 16 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE