Politica

Toni Greblă, președintele AEP, le-a ”greblat” banii de la buget celor de la PMP

Autoritatea Electorală Permanentă a suspendat subvențiile de la bugetul de stat pentru Partidul Mișcarea Populară printr-o notificare trimisă de șeful instituției, Toni Greblă. La bursa zvonurilor politice, suspendarea fondurilor, notificată la finalul lunii iunie, a venit cum ar veni ca o răzbunare, la două săptămâni după ce PMP a început discuțiile cu USR pentru crearea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a confirmat, miercuri, într-o declarație pentru News.ro, că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost soluţionat şi se află încă în instanţă. Preşedintele AEP precizează că banii vor fi transferaţi formaţiunii după soluţionarea acestui litigiu.

”În PMP există neînţelegeri cu privire la conducerea legitimă a partidului. Există două persoane care se consideră preşedinţi. În ceea ce priveşte documentele oficiale, la Registrul Partidelor Politice este înregistrată o anumită persoană ca reprezentând partidul, iar în urma unui congres care este contestat, o altă persoană se consideră îndreptăţită să reprezinte partidul”, a explicat preşedintele AEP decizia de a opri plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Popolară.

”Noi avem obligaţia să plătim această subvenţie partidului, PMP, iar partidul trebuie să fie reprezentat de persoana care conduce partidul”, a explicat Toni Greblă.

Preşedintele AEP a menţionat:

”Întrucât există acest litigiu şi el este în instanţă, am considerat să îi notificăm anunţându-i şi pe unii şi pe alţii că suspendăm plata subvenţiei până la soluţionarea acestui litigiu, fie pe cale amiabilă fie prin instanţă. Dacă nu vor mai fi acele contestaţii, noi vom plăti sumele oprite la plată dintr-un cont iar partidul va primi aceste subvenţii, când litigiul din interiorul partidului va fi rezolvat”.