Justitie

Toma Rus, între dosar penal și procesul cu IPJ Cluj. Șeful securității CFR Cluj face naveta între Parchet și Judecătoria Cluj-Napoca

Chestorul de poliție în rezervă, actualmente șeful securității la CFR Cluj, Toma Rus se plimbă de la procurori la judecători. După ce s-a ales cu o plângere penală în august, formulată de un jurnalist de la Gazeta Sporturilor care susține că a fost agresat la comanda lui Toma Rus, chestorul retras a rămas și fără permisul de conducere. 

Polițiștii de la Secția 1 l-au surprins pe Toma Rus în timp ce circula cu bolidul pe sens interzis, pe o stradă din Cluj-Napoca. Echipajul l-a oprit pe chestor, i-a cerut documentele și a dispus suspendarea permisului pentru 30 de zile. Deși a greșit, Toma Rus a contestat procesul verbal întocmit de polițiștii de la Secția 1, pentru ca să mai poată circula câteva luni. Potrivit legii, suspendarea permisului său se va face doar după o decizie definitivă dată de o instanță judecătorească.

Adică, Toma Rus prinde Crăciunul înca la volan, dar pe 30 ianuarie este chemat la Judecătoria Cluj-Napoca pentru a-și susține contestația procesului verbal. Tot în aceeași clădire este așteptat la audieri și de către procurorii de la Parchetul Cluj-Napoca, cei care administrează probele în dosarul penal deschis de jurnalistul Justin Gafiuc, care a fost agresat de stewarzii de la stadionul din Gruia, la finalul partidei CFR Cluj – Celtic Glasgow, scor 1-1.

Citeşte întreaga ştire: 

Toma Rus, seful securitatii clubului CFR Cluj, l-a lovit si injurat pe cunoscutul jurnalist GSP Justin Gafiuc

Din ultimele informații primite de la cei de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca rezultă că din august și până în prezent cercetările s-au derulat în rem pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Anchetatorii susțin că Toma Rus nu a dobândit calitatea de suspect în dosar. 

Mai jos, relatarea reporterului Justin Gafiuc:

„După meciul CFR Cluj – Celtic, am trăit un episod pe care nu-l mai credeam posibil în anul de grație 2019. În timp ce mă aflam în fața intrării către sala conferinței de presă și așteptam sosirea antrenorilor, corespondam pe telefon pentru culegerea câtorva informații despre starea unui suporter scoțian, care se prăbușise înainte de partidă și fusese preluat de echipajul de pe ambulanță. Butonam pe telefon, moment în care m-am trezit lângă mine cu Toma Rus, șeful Securității de la clubul ardelean.

Cu o atitudine provocatoare, mi-a cerut pe un ton ridicat să părăsesc imediat zona și să mă refugiez în sala conferinței, fiindcă în fața clădirii, la scări, nu e permis accesul media. O enormitate, căci acolo, chiar la intrarea în clădire, jurnaliștii îi așteaptă deseori pe actorii de pe gazon pentru declarații la zona mixtă. I-am solicitat cu respect lui Rus să-mi motiveze interdicția apărută brusc, iar în locul unui răspuns civilizat a dat drumul unor reacții de peșteră.

M-a apucat cu forță de brațe, a început să mă bruscheze cu agresivitate, să mă împingă și să-mi adreseze înjurături imposibil de reprodus. Instant, le-a făcut semn câtorva stewarzi să intervină și să mă evacueze din stadion! Oamenii s-au conformat, patru indivizi cu veste galbene m-au imobilizat și au început să mă târască efectiv spre poarta arenei, în timp ce strigam să mă elibereze. În meleul format, mi-au altoit și vreo doi pumni pe dedesubt, mi-au rupt cămașa, totul desfășurîndu-se sub privirile și coordonarea lui Toma Rus și a adjunctului său, un tip cu părul scurt, alb.

Momentul în care jurnalistul e prins la mijloc și târât de cei 4 stewarzi. În stânga, cu cămașă deschisă, este Toma Rus. Iar în dreapta, cu sacou bleumarin, adjunctul său 

Adjunctul e același tip care, înainte de partidă, încercase să mă blocheze să filmez intervenția cadrelor medicale de pe ambulanță la adresa unui suporter scoțian, care se prăbușise în tribuna oaspeților și era plin de sânge pe față. «Nu scrie nicăieri, așa vreau eu să interzic!», s-a exprimat indiviul la acel moment, pentru a încheia cu o amenințare, «N-o să mai calci tu pe aici!», enervat că am reușit, totuși, să captez pe video și pe foto cazul respectiv. Nu l-am luat atunci în seamă, dar probabil omul va fi contribuit după joc la scenariul de junglă pus în practică în curtea oficială de la CFR Cluj!

După ce am fost eliberat de stewarzi, Jandarmeria, care asistase absolut impasibilă la incident, l-a legitimat pe Toma Rus doar la intervenția mea expresă, refuzând într-un mod incredibil să-i identifice însă pe ceilalți agresori! Un băiat de la jandarmi a filmat întregul dialog, normal ar fi să fi înregistrat evenimentul integral. Directorul de scouting al lui CFR, Marius Bilașco, a apărut și el într-un târziu la fața locului, s-a uitat, dar n-a scos un cuvânt pentru aplanarea și lămurirea situației.

Am explicat într-un final că doresc să ajung la conferința de presă, dar Toma Rus a dat mai departe dispoziție să fiu scos complet din stadion, fiindcă mi s-a ridicat acreditarea pe loc! M-am conformat pentru a nu escalada situația, ajunsă oricum într-un punct inimaginabil. Înainte însă de a pleca, Rus a avut grijă să mă atenționeze că «n-o să mai calci niciodată prin Cluj» și a mai dat drumul la încă un set de înjurături birjărești”.

Toma Rus, seful securitatii clubului CFR Cluj, l-a lovit si injurat pe cunoscutul jurnalist GSP Justin Gafiuc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *