In vizor

În Florești, proiectele imobiliare se modifică din mers. În loc de două etaje, apar trei

Scris de 1,494

Haosul imobiliar din Florești este un subiect deja cunoscut, însă în ciuda nenumăratelor sesizări, dezvoltatorii imobiliari își văd mai departe de proiecte, fără să fie deranjați. Blocurile răsar pe fiecare bucata de teren liberă, vecinii pot să își strânga mâna peste balcon, iar construcțiile cresc în înălțime de la o zi la alta.

În lipsa unei atitudini din partea autorităților locale, unii floreșteni încearcă să își facă singuri dreptate, sătui să locuiască într-o localitate supra aglomerată, în care lipsesc spațiile verzi și locurile de joacă. În Florești scopul primordial rămâne profitul dezvoltatorilor imobiliari. Aceștia construiesc la foc automat deoarece cerere există. Aflați în imposibilitatea să își achiziționeze o locuință în Cluj-Napoca, oamenii sunt nevoiți să accepte condițiile din Florești.

Astfel, locuitorii din Florești au sesizat cum un bloc de locuințe s-a înălțat peste noapte cu un etaj față de planul inițial. Se pare că aceștia au refăcut autorizația de construire, mai adăugând un etaj retras față de proiectul inițial.

Imediat după sesizările făcute de locuitorii din Florești, constructorul a acoperit întreaga construcție, sub aspectul obligației legale pentru a rotecșia împotriva prafului. Doar că s-au decis să respecte legea după ce au ridicat întreaga construcție, astfel că este vizibilă intenția lor de a ascunde etajul construit în plus. Ulterior a dispărut și panoul cu informațiile privind construcția ce urmează a fi ridicată.

La câteva zile, panoul a fost înlocuit cu un altul pe care apărea regimul real de înălțime al contrucției, respectiv P+2E+ER.

Floreștenii reclamă faptul că astfel de tertipuri sunt dese, dezvoltatorii imobiliari ajung să modifice proiectele din mers, fără să fie consultați vecinii asupra modificărilor. Ca orice lege din România, totul se interpretează, dar în final cei care au de suferit sunt tot cetățenii. Blocuri construite prea aproape, sau care sunt prea înalte, aglomerație, lipsa spațiilor verzi dunează foarte tare calității vieții. Între timp, Primăria amână răspunsurile la solicitările venite din partea cetățenilor care vor să afle cum se poate ca aceste proiecte să fie modificate din mers. 

sursa foto:Facebook/Traiesc in FloreștiULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 24 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE