In vizor

Toate centrele de vaccinare din Cluj înscrise pe platformă sunt funcționale. Cele mai multe folosesc vaccinul Pfizer

Județul Cluj are în acest moment 44 de centre de vaccinare funcționale, după ce ieri au fost deschise și ultimele 12 centre. 31 dintre aceste centre folosesc vaccinul Pfizer, 5 folosesc Moderna și 8 folosesc Astra Zeneca.

„Au fost deschise 12 fluxuri de vaccinare, iar diferența este că se vaccinează cu 84 de doze de Pfizer pe zi/pe flux. Cele 12 centre vaccinează cu acest tip de vaccin. Aceste centre au avut liste de așteptare consistente. Deoarece România beneficiază de suficiente doze de Pfizer a fost posibilă deschiderea tuturor acestor fluxuri de vaccinare. Toate centrele din platformă sunt funcționale și se vaccinează cu toate tipurile de vaccin. O diferență este că din cauza interesului scăzut pentru Astra Zeneca s-a decis să se schimbe tipul de vaccin din Astra Zeneca în Moderna. E vorba de centrele din Huedin, Chinteni Mociu și un flux a Spitalului Militar”, a declarat subprefectul Irina Munteanu la EBS Radio.

Subprefectul a menționat că înainte de deschiderea celor 12 fluxuri noi de vaccinare în județul Cluj erau vaccinate 3000 de persoane zilnic, iar pe listele de așteptare se aflau peste 25.000 de persoane. 

„Cele mai multe centre sunt pe Pfizer. Acum apare în platformă timpul de așteptare estimat. Este acum o aglomerare de persoane, dar lucrurile se vor așeza pe măsura în care se vaccinează. Existe centre care au liste de așteptare și sunt centre care apar direct cu locuri libere și se poate face programarea fără probleme. Depășim 25.000 de persoane aflate pe listele de așteptare. Sunt 3000 de persoane vaccinare zilnic, număr care va crește odată cu operaționalizarea celor 12 centre. Dacă listele nu se diminuează putem crește și capacitatea de vaccinare. În afară de Liceul Ghibu, toate centrele au fost deschise”, potrivit lui Irina Munteanu.

Astfel, au fost deschise noi fluxuri de vaccinare la Școala Horea, Școala Traian Dîrjan, Liceul Tiberiu Popoviciu, Rebreanu, Alexandru Vaida Voievod și o serie de centre în comunele care le-au pregătit încă din decembrie: Călățele, Gilău, Apahida, Băișoara, Aghireșu și liceul Rebreanu din Turda. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *