Editorial

Toarnă-ţi aproapele, ca pe tine însuţi!

Scris de 430

Bine aţi venit în Republica Spovedania România!

Fie democraţia cât de grea, tot mai bună-i Securitatea. Nu întâmplător, se tot revine la introducerea noii Securităţi în actul de Justiţie. Unica menire a premierului “securisto-tehnocrat”, Dacian Cioloş, a fost să retransforme în poliţie politică Serviciul Român de Informaţii ca organ de cercetare penală, prin Ordonanţa de Urgenţă numărul 6 dată de Guvern în martie 2016.

Şi, nicio surpriză pentru slugile politice ale noii Securităţi, “urgenţa” de a da o ordonanţă a fost adoptată fără să aibă avizul CSM. CSM a avizat ordonanţa ulterior, la cererea Parlamentului şi după ce OUG 6/2016 deja fusese publicată în Monitorul Oficial şi trimisă aceluiaşi Parlament care, la data oficializării în fals, conţinea cam aceiaşi şparlamentari „amabili” cu Securitatea ca şi astăzi, după şapte ani.

Eh, alte vremuri: Dragnea era în perioada în care alerga cu şoriciul după Laura Codruţa Kovesi pe la chefurile comune SRI – Sebastian Ghiţă, în speranţa că o va îmbuna şi nu va face pârnaie.

Dar a venit CCR şi le-a stricat ploile fericiţilor securişti şi i-a scos din câmpul tactic al Justiţiei. Ce mai vuiet, ce ma vaier pe societatea în civil: nu mai putea “lucra” procurorul DNA, dacă SRI nu asculta la uşa ta şi a mea!

Cu atât mai hilară este situiaţia astăzi când aceeaşi societate în civil se zbate să nu mai lase SRI să-şi lipească Ochiul de gaura cheii budoarului Democraţiei şi să o audă cum geme supusă, kamasutric, voinţei politice.

Că securiştii sunt tenaci şi obţin, pas cu pas, ceea ce vor. Aşa că, “Din această seară turnăm în familie” – aşa au decis să ceară în noile legi ale securităţii nişte securişti din Ţara Securistului Fericit. La cererea “Organului cu Ochi şi Timpan”, tot românul are obligaţia cetăţenească de a delaţiona. Îi zice colaborare, dar e simplă turnătorie. Frate, frate, dar delaţiunea e din obligaţie, nu mai există mamă, nu mai există tată, ci doar duşmani ai poporului alcătuit din mafiile de cumetrie securist-politico-economice.

Motiv pentru care, în RSR se vor desfiinţa toate Bisericile şi Cultele, iar preoţii vor fi cu toţii ofiţeri SRI şi SIE. Va fi o mare şi binevenită Unificare în Muget şi Nesimţiri.

Cu analiza spovedaniei enoriaşilor şi enoriaşelor se vor ocupa instituţiile mai sus pomenite, conform legii care (deocamdată), “în draft”, obligă la colaborarea tuturor pământenilor cu Organul “Ochiul şi Timpanul”.

RSR va avea un singur Dumnezeu, Atoatea-ascultător, Atoate-văzător şi doi Arhangheli: Sfinţii Apostoli Delaţie şi Spovedanie.

Deserviţi de robii lor Auscultaţie, Interceptaţie, Monitorizaţie, Urmăriţie şi Înregistraţie.

Şi o singură “Poruncă”: “Toarnă-ţi aproapele ca pe tine însuţi”.

Restul sunt doar consecinţe: “Nu râvni la Delaţiunea altuia, fii mai bun ca el!”. “Un albastru ochi infinit de gaura cheii ţi-am lipit”… “Şi-aşa toarnă bunii români, de sâmbătă, până luni”… Şamd.

La cererea Organului enoriaşii şi enoriaşele au obligaţia de a se prezenta la spovedanie: “Părinte, iartă Păcătosului (Păcătoasei) că n-am mai fost de mult la spovedanie şi de ieri s-au adunat destule care-mi încarcă conştiinţa. Nu l-am turnat pe tata, pe soţul, pe mama, pe vecinul, copiii. Mi-e sufletul tulburat şi mărturisesc, după cum urmează….”

“Iertare să fie, dar altă-dată să nu uiţi că ai numărul de urgenţă unu-unu-doi-Ochiul-şi-Timpanul, plus microfoane peste tot în casă la care-ţi poţi şopti şoptirea. Iertare să fie, iar ca penitenţă să scrii 10 delaţiuni la Sfântul Apostol Delaţie şi 10 turnătorii la Sfântul Apostol Turmătorie, Auscultaţie, Interceptaţie, Monitorizaţie, Urmăriţie şi Înregistraţie, fie cu tine!”

“Du-te şi toarnă-ţi aproapele!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 5 hours Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 18 hours In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 1 day General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
 • Acum 1 day In vizor
  Judecătorii clujeni au dispus dizolvarea unei firme pe care Elena Udrea o avea împreună cu fosta soție a unui șef din SRI
 • Acum 1 day Cooltura
  Manifest pentru cultură în Cluj-Napoca: ”Dezvoltarea economică a orașului e în creștere, dar organizațiile culturale sunt la limita supraviețuirii”
 • Acum 1 day In vizor
  Varză IT à la Cluj. De ce scandalul firmei acuzate c-a stricat Cyberpunk 2077 e mai grav decât crezi
 • Acum 2 days Justitie
  PROBLEME LA ”LIGA LUI MITICĂ”: Se reia procesul RDS/RCS, în care Dumitru Dragomir a scăpat de condamnarea la 4 ani de închisoare
 • Acum 2 days Vocea ta
  Încă unui ”client” al parcării de lux a Spitalului Clinic Județean de Urgență i-a fost ”fracturat” portofelul. LIPSA DE INFORMARE CORECTĂ face victime. Ar putea și conducerea SCJU să iasă din starea de ”miserupism” față de pacienți și aparținători și să INFORMEZE
 • Acum 2 days Jos palaria
  O echipă de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA
 • Acum 2 days Din oras
  Cea mai bună calitate a vieții! Primăria mondernizează 21 de locuri de joacă pentru copii tocmai în vacanța de vară
 • Acum 2 days PubliNews
  Movie Nights revine la Iulius Mall Cluj – Povestea surorilor Williams, primul film care va rula pe marele ecran
 • Acum 2 days Din oras
  Modernizare inutilă: în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru, Primăria a realizat un scuar neumbrit, evitat ziua de trecători
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE