In vizor

Tișe vrea spital de copii monobloc, dar nu are teren

Construirea unui spital de copii monobloc bate pasul pe loc de cel puțin doi ani. Conducerea Consiliului Județean a tot anunțat găsirea unor terenuri potrivite, dar de fiecare dată au apărut factori potrivnici. Abia acum, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean și-a dat seama că are nevoie de un teren într-o zonă cât de cât centrală.

Exact în urmă cu un an, Tișe spera ca în 2 ani Cluj-Napoca să aibă Spital Monobloc de Pediatrie în locul cartierului de locuințe pentru tineri pe care trebuia să îl construiască, în Borhanci, Casarom. Emil Boc nu a mai făcut nimic pe terenul respectiv, deși promisiunile au curs gârlă, în ultimii ani. Declarația de anul trecut venea după o tentativă eșuată de a construi un spital de copii pe Calea Turzii, în clădirea spitalului Pelican. O altă variantă a fost pe Moților, dar nu s-a putut construi pentru că era nevoie de exproprieri pentru 25 de familii.

La un an de la acele declarații, situația este la același stadiu al intențiilor. Terenul din Borhanci s-a dovedit nepotrivit din cauza alunecărilor de teren.

Astăzi, Tișe a venit din nou cu declarații despre construirea unui spital monobloc de copii. Dar nu are nici cea mai vagă idee unde va fi construit.

„Nu abandonez nici ideea construirii Spitalului de Copii chiar dacă astăzi aș putea spune că Consiliul Județean ar putea să renunțe la proiect pentru că nu are teren. Nu ne mai putem permite să cheltuim 40-60 milioane lei să stabilizăm terenul pentru că avem experiența cu multe alte proiecte când dealul a luat-o la vale. E foarte greu să găsim un teren în Cluj pentru că sunt foarte multe coline, dealul alunecă, avem Someșul care taie orașul. E nevoie să fie situat într-o zonă centrală pentru că trebuie să ajungem foarte repede. Dacă îl duci în Bonțida riști să pui în pericol viața copilului pânp ajungi acolo. Până atunci, am decis împreună cu managerul Spitalului de Copii să extindem UPU și Pediatrie de pe Moților. Sunt probleme pe Moților unde avem un număr foarte mare de copii. Până vom termina acest spital monobloc am hotărât să extindem cele două corpuri de clădire”, a afirmat Tișe, în cadrul unei emisiuni online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *