In vizor

Tișe vrea să schimbe din temelii DGASPC Cluj: „Ne dorim să avem cea mai eficientă și modernă Direcție de Asistență Socială”

Scris de 399

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, este hotărât să schimbe modul de funcționare a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. După ce a reușit în sfârșit înlăturarea fostului director Dan Tămaș, Tișe a comandat unei firme private să facă un studiu prin care să fie identificate problemele privind modul de funcționare a Direcției.

”Am perfectat acum 3 săptămâni un contract de consultanță cu firma Deloitte pentru a se realiza o analiză și o propunere a unui management de performanță cu privire la problemele existente privind organizarea și modul de funcționare a Direcției. Vom avea la mijlocul lunii ianuarie un studiu la care această societate lucrează deja. Pornim de la acest studiu vom avea întâlniri și discuții pentru a vedea cum eficientizăm activitatea, cum îmbunătățim condițiile de muncă și a beneficiarilor de servicii. În luna ianuarie vom avea și acest document făcut de o companie independentă”, a declarat Alin Tișe.

Tișe este hotărât să reducă bugetul enorm pe care Consiliul Județean îl alocă anual Direcției prin eficientizarea activității. TIșe a recunoscut într-o declarație anterioară că DGASPC are mai mulți directori decât are Consiliul Județean și este nevoie de o restructurare a activității. 

”Ne dorim să avem cea mai eficientă și modernă Direcție de Asistență Socială. Tocmai de aceea vreau să pornim de la baze solide, printr-o analiză temeinică și apoi să decidem prin votul tuturor, în cunoștință de cauză, ce facem. Cu toții ne dorim să îmbunătățim calitatea serviciilor și să eficientizăm cheltuirea banilor publici. Inclusiv servicii care presupun externalizări, contractări de servicii în cadrul Direcției. Discutăm despre servicii pe care trebuie să le finanțăm, dar ne putem gândi la o eficientizare a activității și a modului în care bugetul nostru răspunde la nevoile acestei Direcții”, a completat Alin Tișe.

Din cauza cheltuielilor foarte mari, Tișe a solicitat bani de la Guvern pentru DGASPC, fonduri pe care le-a primit la ultima rectificare bugetară. Acești bani urmează să fie alocați pentru plata salariilor angajaților de la DGASPC Cluj.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE