De cartier

A patra licitație pentru modernizarea Parcului Farmec: Primele trei încercări nu au trezit interes pentru lucrări

Scris de 49

O nouă tentativă a Primăriei Cluj-Napoca pentru modernizarea Parcului Farmec, în condițiile în care primele trei (3) licitații nu au înregistrat nici o ofertă de colaborare, semn că firmele nu se înghesuie să colaboreze pentru reabilitarea parcului din cartierul Mărăști, pe o suprafață de peste 3.000 mp. Valoarea contractului este de 1.930.368.37 lei. 

Administrația locală a lansat pentru a patra oară licitația privind Proiectarea si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Reabilitarea si modernizarea Parcului Farmec” din Municipiul Cluj-Napoca.

Valoarea totală estimată este de 1.930.368.37 lei fără TVA, din care: 

servicii de proiectare si asistenta tehnica 130.318,01 lei, fara T.V.A.;

executia lucrarilor si organizare de santier 1.800.050,36 lei, fara T.V.A. 

Durata de realizare a contractului este de 12 luni din care: 

2 luni pentru serviciile de proiectare 
10 luni pentru executia lucrarilor. 

Tipul de finantare: Fonduri bugetare.

Din nefericire, la distanță de un an de la aprobarea proiectului de hotărâre pentru modernizarea Parcului Farmec din Mărăști și după trei licitații organizate în august și respectiv, septembrie, Primăria nu a găsit încă nicio firmă interesată de lucrări.

Situația s-a repetat și în cazul licitației lansate în luna octombrie a acestui an: în 15 octombrie a fost publicat anunțul pentru a treia licitație pentru Parcul Farmec.

Valoarea lucrărilor este de peste 1,9 milioane lei (aproximativ 400.000 euro) și trebuie executate în 10 luni.

Nici la cea de-a treia licitație nu au fost înregistrate oferte. 

De altfel, Primăria a stabilit un record negativ în privința licitațiilor eșuate la lucrările pentru modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii Topografiei, un proiect licitat de 8 ori!!!

CITEȘTE ȘI: A opta licitație și o singură ofertă depusă pentru modernizarea străzii Tipografiei. RADP Cluj vrea să pună umărul la un contract de aproape 2 milioane de lei 

Pentru lucrările de modernizare a Parcului Farmec, Primăria este la a 4-a licitație!

Parcul Farmec este situat în cartierul Mărăști pe o suprafață de aproximativ 3125 mp, din care 2455 mp suprafață de zonă verde, 1696 mp de gard viu, 670 mp alei și pavele și spațiul verde de lângă Canalul Morii în suprafață de 1232 mp și lungime canal de 180 metri.

„În prezent, Parcul Farmec este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (aparate de joacă pentru copii, bănci, mese cu pavilion etc) care nu mai prezintă nicio estetică urbană. Investiția care se dorește a fi realizată are ca scop principal modernizarea Parcului Farmec, un parc cu caracter de recreere și promenadă pe marginea Canalului Morii”, este menționat în caietul de sarcini.

CITEȘTE ȘI: Nicio firmă nu este interesată de modernizarea Parcului Farmec. Două licitații au fost anulate în decurs de doar două luni

Investiția propusă pentru realizarea parcului presupune:

eliminarea arborilor, arbuștilor degradați și a celor fără valoare estetică și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene

după caz, vegetația existentă (cu referire la arbori/arbuști) va fi scoasă cu balot și utilizată pentru replantarea pe alte locații din Cluj-Napoca

modernizarea sistemului de iluminat și a fântânii arteziene

montarea unui sistem de irigații

dotări urbane

plantare de material dendrologic

refacerea aleilor pietonale și trotuare prin pavare

treceri peste apă și amenajări de lângă apă

montare cișmele ornamentale și a unui rastel de biciclete

amenajare grup sanitar modern, canalizare pluvială/rigole

sistem de supraveghere video și conexiune la internet

Se propune montarea de gazon rulat, cu scopul de a crea imediat efectul decorativ de zonă verde. Arborii și arbuștii vor fi din specii specifice zonei, rezistente la condiții climatice. Straturile de flori vor fi plantate ținându-se cont de perioada de înflorire, pentru a asigura o prezență florală pe toată durata vegetativă.

Se propune înființarea unui rondou în care va fi centrat un brad argintiu. În spațiul rămas liber, se vor planta arbori de talie medie și arbori de talie înaltă, precum și arbuști. Vor fi plantate flori perene, iar speciile de plante propuse vor urmări o înflorire eșalonată, din aprilie până în octombrie.

Se propune realizarea a două poduri pietonale de traversare a Canalului Morii. Acestea vor fi realizate în așa fel încât vor permite și accesul persoanelor cu dizabilități: unul care va face legătura între Parcul Farmec și spațiul verde de pe malul stâng al canalului și altul care va face legătura între spațiul verde de pe malul stâng al Canalului Morii și strada Iazului. Amenajările de lângă apă vor fi completate cu platforme și terase din lemn pentru facilitarea accesului pietonal la apă, pergole și grilaje decorative din lemn.

Fântâna arteziană se va reamenaja în centrul zonei de promenadă. Amenajarea se va face la nivelul solului și va permite trecerea persoanelor printre punctele de ieșire a apei.

Se mai propune și amenajarea unui rastel pentru biciclete, a unei zone de fitness, montarea de toalete automate, modernizarea rețelei de iluminat public, realizarea unui sistem wi-fi și montarea unui sistem de supraveghere video.

CITEȘTE ȘI: Parcul din Cluj care nu mai are niciun farmec pentru că primești amendă în milioane de lei grei și ești întâmpinat cu un WC cu ușa larg deschisă – FOTO

Data limită pentru înregistrarea ofertelor este 21 ianuarie 2021. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE