Politica

Tișe rupe alianța PNL-UDMR la Cluj: „Voi cere schimbarea vicepreședintelui UDMR Vakar Istvan”

Președintele Consiliului Județean Alin Tișe este extrem de nemulțumit de faptul că decizia de a numi un prefect UDMR la Cluj a fost menținută. Ca răspuns la această decizie, Alin Tișe a anunțat că va solicita schimbarea vicepreședintelui UDMR, Vakar Istvan. 

„Am făcut tot ceea ce este omenește posibil ca să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. În opinia mea este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei PNL Cluj. Imi exprim public scuze clujenilor. PNL Cluj era îndreptatit să aibă acest post. Voi continua lupta și mă gândesc să propun schimbarea vicepreședintelui UDMR. Trebuie să fac tot ce ține de mine pentru a apăra interesele Clujului și Ardealului”, a declarat Alin Tișe la Ziua de Cluj

Tișe este nemulțumit de lipsa de reacție a UDMR Cluj, de la care s-ar fi așteptat ca în virtutea bunei relații pe care o are cu PNL Cluj de ani de zile, să se discute această decizie și la nivel local.

„PNL singur nu are voturile pentru a face această schimbare, dar, dacă vom avea o majoritate, vom promova acest proiect. Ce vreau să vă spun e că m-aș fi așteptat în virtutea acestei relații bune, ca și conducerea UDMR când li s-a oferit pe tavă acest post, să existe deschidere și practic amabilitatea de a discuta și cu conducerea PNL Cluj pentru a găsi formula optimă ceea ce înseamnă loialitate între parteneri. Una e loialitatea locală, alta e loialitatea națională? M-aș fi așteptat să discute și cu partenerii de la Cluj cu care au majoritate”, a declarat Alin Tișe.

Vakar s-a declarat surprins de declaraţia lui Alin Tişe, deşi recunoaşte că „discuţii” pe această temă „au mai fost”.

“Discuții au mai fost, acum o lună, că va amenința cu schimbarea mea, dar nu mă așteptam să fie ceva serios. Acum aștept să vorbim, nu am reușit încă. Este o situație interesantă. Noi avem o relație super OK, ne completăm reciproc, nu am avut niciun diferend. Este o chestiune politică, dar e clar că unul este nivelul local și altul cel național. Eu nu pot să intervin, să îi cer șefului de partid să ia vreo decizie sau alta. Sunt și eu un soldat al unei mici oști. Situație e neplăcută, nu vreau să comentez prea mult”, a afirmat Vakar.

În prezent, PNL Cluj nu deține majoritate calificată în forul Consiliului Județean Cluj. Nici împreună cu cele două voturi ale reprezentanților PMP, Alin Tișe nu ar aduna două treimi din voturile forului, atât cât este necesar pentru a-l putea schimba din funcția de vicepreședinte pe repezentantul UDMR, Vakar Istavn. Ca să reuşească schimbarea lui Vakar, Tișe ar avea nevoie de ajutor fie din partea reprezentanților USR-PLUS, fie din partea PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *