Politica

Schimbarea PNL și a conducerii partidului începe de la Cluj. TIșe: „E nevoie de o platformă care să pună în prim plan competența și valoarea fiecărui membru de partid”

Alin Tișe a anunțat că intenționează să demareze în interiorul PNL o platformă menită să reformeze partidul din temelii, începând cu actuala conducere a PNL. Tișe a declarat că în acest moment nu se mai simte reprezentat de „gașca de interese” ce a reușit să pună mâna pe PNL, de aici și inițiativa prin care vrea să creeze această platformă care să așeze partidul pe principiile corecte.

„Am studiat legea și am ajuns la concluzia că demisia mea din PNL echivalează cu o pierdere a mandatului de președinte al Consiliului Județean Cluj, iar acest mandat pe care îl am eu îl datorez clujenilor și PNL Cluj și nu lui Orban și acoliților lui. Începând de astăzi, în ceea ce mă privește, această conducere a PNL nu mă mai reprezintă și mă declar liber și independent față de orice personaj care în momentul de față conduce PNL la nivel central. Conducerea centrală a PNL este cea care aduce prejudicii enorme acestui partid și datoria mea și a noastră este ca la următorul Congres acest partid să reintre în normalitate și în parcursul său firesc. Acești incompetenți care vremelnic conduc partidul vor rămâne în istorie ca niște personaje de care nimeni nu iși va mai aminti nimic. Tocmai de aceea mă consider nereprezentat de actuala conducere a PNL. Mă voi implica într-o platformă a viitorului acestui partid și sper ca toți oamenii valoroși care își doresc restabilirea profesionalismului în acest partid să se implice în această platformă. Este o platformă pe care o voi susține în interiorul acestui partid și sper ca alături de mine să vină mulți oameni din PNL. Nu doresc să dau satisfacție acelui grup mic care în acest moment conduce acest partid și a pus mâna pe tot ceea se înseamnă decizie”, a declarat Alin Tișe pentru Ziua de Cluj.

Alin Tișe își dorește să adune în această platformă cât mai mulți membri PNL care sunt și ei nemulțumiți de actuala conducere a partidului. Tișe își dorește ca partidul să promoveze fiecare membru care este valoros și nu doar acele persoane care au o atitudine de slugărnicie față de conducerea partidului.

„Există foarte multe persoane în PNL care sunt nemultumite de modul în care este condus acest partid. De un grup restrâns de oameni care au pus mâna pe acest partid și se consideră mai presus de orice. Pot accepta lecții de la colegii mei de partid care au o credibilitate și voturi mai multe decât cele obținute de mine. Sunt mulți colegi onești, muncitori în PNL, dar critic actuala condcere care a transformat conducerea partidului într-o gașcă de interese care promovează și susține oamenii pe criteriul obedienței, a prieteniilor, a slugărniciei. Demersul meu nu este de a face lucruri care să rupă un partid. Demersul meu este de a crea in interiorul PNL o plaformă corectă, dreaptă, care să așeze acest partid pe principiile corecte pe care oamenii le așteaptă. Așezarea țării în toate domeniile pe principii sănătoase de echitate, de dreptate, de performanță este ceea ce oamenii așteaptă de la noi. Acest lucru trebuie să se întâmple în PNL de sus în jos și de jos în sus. Partidele trebuie să genereze o politică sănătoasă, dreaptă și echitabilă. Nu slugărnicia față de șefi sunt criteriile care să ducă la performanța unui partid. Sunt organizații intregi captive la câte o gașcă. Opinia mea este că oamenii valoroși din organizații trebuie să conteze și să decidă. Nu prietenii celor așezați în jurul ciolanului, nu cei care nu au valoarea politică. Eu cred că este nevoie de o politică a dreptății pentru fiecare membru PNL, de o platformă a dreptății care să așeze acest partid pe principiile de care vorbeam: valoare, competență, profesionalism. Asta voi face cât timp voi fi membru al acestui partid”, susține Alin Tișe.

De asemenea, această platformă va ajunge să dea și un candidat pentru șefia partidului, Tișe considerând că la următorul Congres al partidului actuala conducere în frunte cu Ludovic Orban trebuie să fie înlăturată și înlocuită cu oameni valoroși.

„O demisie ar mea ar înseamna că renunț și abandonez această luptă. Mă voi implica în această platformă și sper că la Congresul pe care acest partid îl va avea să putem convinge cât mai mulți colegi din PNL că acest partid trebuie să intre într-o nouă etapă. Cu siguranță platforma se va găsi in condidatura unui candidat la funcția de președinte al acestui partid”, explică Tișe.

Ruptura dintre Alin Tișe și conducerea centrală a partidului s-a acutizat după decizia prin care la Cluj a fost numit un prefect UDMR. A fost practic picătura care a umplut paharul. Liderii PNL Cluj au contestat și anterior deciziile luate de conducerea centrală fără a fi consultați, însă faptul că au rămas fără funcția de prefect a fost lovitura de grație. PNl Cluj este cea mai puternică organizație din țară și are puterea de a coaliza în jurul ei membri de partid nemulțumiți de modul în care Orban conduce acest partid. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *