Politica

Tișe recunoaște că încă există două tabere în PNL: cei care sunt de-a lui Brătianu și cei care sunt de-a lui Băsescu

Scris de 180

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, recunoaște ceea ce era oarecum vizibil, că deși au trecut șapte ani de la fuziunea dintre PDL și PNL încă există tabere și răfuieli între foștii pedeliști și foștii peneliști. 

„La noi în partid, fuziunea pe care am făcut-o acum mulți ani a însemnat de cele mai multe ori o răfuială pe față sau pe dos între foștii pedeliști și foștii peneliști. Adică unii de la București se uitau la organizații și spuneau organizația asta este de-a lui Brătianu sau este de-a lui Băsescu? A, este de-a lui Băsescu. Păi dacă este de-a lui Băsescu atunci noi trebuie să încurajăm organizația de-a lui Brătianu ca să-i acapareze pe cei de-a lui Băsescu, ca să pună mâna pe organizație pentru a avea funcții. Și ce facem cu ceilalți? Păi pe ceilalți îi dăm afară sau vor pleca singuri dacă nu le convine. În altă organizație. Aici cine e mai puternic? A lui Brătianu. Foarte bine, dacă este a lui Brătianu înseamnă că este cu pedigree. În mod evident fără să aibă nicio legătură cu Brătianu mulți din organizațiile despre care vorbesc. Această fuziune a fost o fuziune care l-a început a fost aparentă, cu lupte de culise uriașe, o luptă în care taberele au încercat să obțină supremația în organizațiile județene. Au trecut mulți ani în care s-au aplatizat aceste războaie interne și organizațiile județene oarecum s-au așezat”, a declarat Alin Tișe.

Alin Tișe a menționat că își dorește ca la următorul Congres PNL să fie aleasă o conducere care să nu mai țină cont de partidul de origine al membrilor, ci doar de performanțele obținute de ficare organizație județeană. 

„Nu mai îmi doresc că acest partid să trăiască ani de zile în această paradigmă a foștilor, a războiului permanent pentru tutelă între unul de-a lui Brătianu și unul de-a lui Băsescu și îmi doresc că performanța să conteze în toate organizațiile”, a completat Alin Tișe.

Tișe a declarat că va candida pentru o funcție în partid și chiar că se gândește să candideze pentru președinția partidului. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 9 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 21 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE