Politica

Tișe recunoaște că încă există două tabere în PNL: cei care sunt de-a lui Brătianu și cei care sunt de-a lui Băsescu

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, recunoaște ceea ce era oarecum vizibil, că deși au trecut șapte ani de la fuziunea dintre PDL și PNL încă există tabere și răfuieli între foștii pedeliști și foștii peneliști. 

„La noi în partid, fuziunea pe care am făcut-o acum mulți ani a însemnat de cele mai multe ori o răfuială pe față sau pe dos între foștii pedeliști și foștii peneliști. Adică unii de la București se uitau la organizații și spuneau organizația asta este de-a lui Brătianu sau este de-a lui Băsescu? A, este de-a lui Băsescu. Păi dacă este de-a lui Băsescu atunci noi trebuie să încurajăm organizația de-a lui Brătianu ca să-i acapareze pe cei de-a lui Băsescu, ca să pună mâna pe organizație pentru a avea funcții. Și ce facem cu ceilalți? Păi pe ceilalți îi dăm afară sau vor pleca singuri dacă nu le convine. În altă organizație. Aici cine e mai puternic? A lui Brătianu. Foarte bine, dacă este a lui Brătianu înseamnă că este cu pedigree. În mod evident fără să aibă nicio legătură cu Brătianu mulți din organizațiile despre care vorbesc. Această fuziune a fost o fuziune care l-a început a fost aparentă, cu lupte de culise uriașe, o luptă în care taberele au încercat să obțină supremația în organizațiile județene. Au trecut mulți ani în care s-au aplatizat aceste războaie interne și organizațiile județene oarecum s-au așezat”, a declarat Alin Tișe.

Alin Tișe a menționat că își dorește ca la următorul Congres PNL să fie aleasă o conducere care să nu mai țină cont de partidul de origine al membrilor, ci doar de performanțele obținute de ficare organizație județeană. 

„Nu mai îmi doresc că acest partid să trăiască ani de zile în această paradigmă a foștilor, a războiului permanent pentru tutelă între unul de-a lui Brătianu și unul de-a lui Băsescu și îmi doresc că performanța să conteze în toate organizațiile”, a completat Alin Tișe.

Tișe a declarat că va candida pentru o funcție în partid și chiar că se gândește să candideze pentru președinția partidului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *