De cartier

Câmpul Pâinii, rușinea orașului. A crescut iarbă pe carosabilul uneia dintre cele mai circulate străzi din oraș – FOTO & VIDEO

Strada Câmpul Pâinii din cartierul Mărăști este într-o stare deplorabilă. Amintește de anii ’90 când peticele de asfalt și gropile erau ceva foarte normal pentru orașele din România. Primăria Cluj-Napoca nu a găsit până acum banii necesari pentru modernizarea unei artere intens circulate. După cum ne-am obișnuit deja, fondurile sunt direcționate în general către străzile din zona centrală. Cartierele mai pot aștepta pentru că nu se văd.

Carosabilul de pe strada Câmpul Pâinii este foarte degradat. Printre crăpăturile din asfalt a crescut iarbă, iar „plombele” au creat denivelări care fac ca autoturismele să trepideze mai ceva ca la off-road.

Asfaltul are culori diferite din cauza peticelor care au fost „aruncate” de-a lungul anilor pe asfalt. În 2019, șoferii și riveranii au avut mari bătăi de cap în timpul lucrărilor de înlocuire a conductei de gaz. Urmele acelor lucrări se văd și astăzi.

Citește și:

Strada Câmpul Pâinii își merită numele: carosabilul a fost spart iar acum e plin de brazde

În unele locuri, asfaltul are crăpături atât de adânci și de vechi încât a început să crească iarba. Imaginea nu a mai fost întâlnită nici unde în oraș, pe alte străzi. Poate ar merita un premiu special din partea cetățenilor.

Întocmai ca în scenariile de filme postapocaliptice, vegetația cuprinde întreaga zonă a străzii Câmpul Pâinii. La marginea trotuarelor crește grâu sălbatic, smocuri de iarbă, flori de câmp și alte specii de plante. Dacă tot suntem la capitolul trotuare, imaginile vorbesc de la sine.

Pe marginea străzii și a trotuarelor, iarba este înaltă de aproape o jumătate de metru. Pe alocuri a fost tăiată de locuitorii de la casele din vecinătate, pusă în saci menajeri, dar firmele de salubritate nu au ridicat încă deșeurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *