Politica

Tișe: „Liberalii clujeni nu îl vor mai alege pe Orban în funcția de președinte al partidului. Sunt 20 de candidați care vor să fie președinți”

Alin Tișe continuă acest mic „război” pe care îl duce cu președintele PNL Ludovic Orban și susține că acesta are șanse minime să fie reales, iar dacă asta se va întâmpla PNL va ajunge la 7% intenție de vot. 

„Liberalii clujeni nu îl vor mai alege pe Ludovic Orban, iar dacă îl vor alege, partidul va ajunge la 7%. Probabil că Ludovic Orban a făcut mult timp parte dintr-un partid foarte mic. În partidele mici toți au funcții. În partidele mari nu toți pot să aibă funcții pentru că un partid de 7% e una și un partid de 30% e alta. Cred că dacă va fi reales Ludovic Orban partidul va ajunge la sub 10%, ceea ce e foarte grav. Din punctul meu de vedere cred că nu va fi ales Ludovic Orban. Legat de cine va fi ales e foarte greu să îmi dau cu părerea pentru că sunt foarte mulți care își doresc să fie președinți. E partidul cu vreo 20 de candidați care își doresc, dar care nu se anunță încă. Partidul va alegea cea mai bună variantă”, a declarat Alin Tișe la Gold Fm. 

Alin Tișe este de părere că acest conflict dintre el și Ludovic Orban a început încă de la Congresul PNL când Alin Tișe l-a susținut pe contracandidatul lui Orban la șefia partidului și a refuzat să ocupe o funcție în conducerea partidului alături de echipa lui Ludovic Orban. 

„Eu am votat cu Cristian Bușoi la Congres, am considerat că poate să aducă ceea ce ne așteptăm noi de la un partid. În acel moment, pentru că aveam susținerea colegilor din organizație care doreau o poziție importantă pentru Cluj, politic vorbind, după rezultatele pe care le aveam, am avut o propunere din partea lui Ludovic Orban pentru o funcție în conducerea partidului. Am preferat să susțin un candidat care avea șansa a doua pentru că eu cred în anumite principii. Atunci i-am spus că îi mulțumesc, dar eu am susținut o altă persoană și am refuzat să intru în acea echipă. Credeam că lucrurile s-au terminat, dar de fapt ele nu s-au terminat pentru că în ficatul oamenilor politici foarte orgolioși rămâne câte o urmă chiar dacă faci tratament. În momentul în care s-a discutat despre Cluj ne-am trezit cu ministru numit de la Cluj fără ca organizația să fie consultată, am aflat din presă despre secretari de stat sau directori de agenții, chiar dacă ar fi trebuit să dăm un vot în organizație, fiind vorba de funcții politice. Evident că am avut puncte de vedere în contradicție cu punctele de vedere ale lui Ludovic Orban. Faptul că eu nu am avut această poziție și nu am zis „Vă mulțumim șefu, ne mulțumim cu orice ne dați, doar dați-ne. Sunteți perfect, sunteți politicianul cel mai bun, luați numai decizii corecte”, mi-am atras „simpatia” din partea lui Ludovic Orban și a oamenilor din jurul lui”, a declarat Alin Tișe. 

Alin Tișe a anunțat că intenționează să demareze în interiorul PNL o platformă menită să reformeze partidul din temelii, începând cu actuala conducere a PNL. Tișe a declarat că în acest moment nu se mai simte reprezentat de „gașca de interese” ce a reușit să pună mâna pe PNL, de aici și inițiativa prin care vrea să creeze această platformă care să așeze partidul pe principiile corecte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *