„Cultul personalităţii, grandomania şi forma fără fond sunt caracteristici care-l definesc pe preşedintele ZERO realizări. Din ultimul comunicat de presă semnat de preşedintele ZERO realizări aflăm că Două noi localități clujene vor fi alimentate cu apă din sistemul public centralizat al județului. Practic îşi asumă proiectele, unilateral, fără să amintească un cuvânt de munca celor din primăriile Chinteni şi Ceanu Mare, de cele două doamne primar responsabile de altfel pentru investiţii! La Ceanu Mare, Tişe se laudă cu o investiţie 100% din bugetul localităţii nu al Consiliului Judeţean iar în cazul comunei Chinteni a omis să informeze că localitatea a suportat contravaloarea avizelor necesare autorizării construcției și a materialelor de construcție” – aceste afirmații aparțin conducerii PSD Cluj și fac referire la Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Conducerea PSD Cluj îl acuză pe Alin Tișe că este impotent administrativ şi nu este capabil, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să gestioneze “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, lăsând fără apă zeci de localităţi.
Comunicatul de presă la care face referire PSD Cluj este din 15 noiembrie și poate fi citit integral AICI.
Iată ce spun cele două primărițe referitor la declarațiile lui Alin Tișe:
“În urma articolului apărut, referitor la introducerea apei în satul Valea lui Cati doresc să salut atenţia cu care domnul Preşedinte al C.J.Cluj se apleacă asupra documentaţiilor pe care noi primarii, le depunem la C.J. în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare pentru demararea investiţiilor la nivel local.
În ceea ce priveşte introducerea apei în satul Valea lui Cati doresc să reamintesc faptul că această investiţie în valoare de 499051,49 lei (cu tot cu TVA), în prezent în derulare se realizează în procent de 100 % de la bugetul local. Ar fi îmbucurător să primim şi sprijin financiar din partea C.J.Cluj întrucât la nivelul comunei noastre lipsa apei este o mare problemă cu care ne confruntăm de ani de zile, ţinând cont de faptul că aşteaptă extinderea reţelei de apă potabilă şi satele Boldut, Hodai-Bian, Finaţe, Strucut, Ciurgau. Nevoile acestei comune sunt multe dar eu consider apa o prioritate, nu pentru faptul că m-ar obliga U.E. sau nu mai ştiu cine, ci pentru faptul că apa după cum ştim bine nu este un lux ci o necesitate vitală.
Este trist pentru mine ca primar să aflu că judeţul Cluj este fruntaş la acest capitol la nivel naţional iar comuna noastră este codaşă la nivel de judeţ. Stau şi mă întreb domnule Preşedinte oare de ce în ultimii 10 ani U.E. nu ne-a obligat la acest lucru? Sau poate pentru că un proverb popular spune ca ,,omul sfinţeşte locul”. În speranţa unei bune colaborări instituţionale, doresc să vă reamintesc încă o dată că atât eu cât şi locuitorii acestei comune doresc din partea dumneavoastră şi a instituţiei pe care o conduceţi şi implicare financiară!”, a declarat Liliana Moldovan, primarul comunei Ceanu Mare.
“Alimentarea cu apă potabilă a localității Săliștea Veche, comuna Chinteni, județul Cluj, reprezintă un proiect care se realizează ca urmare a unui parteneriat între Comuna Chinteni și Compania de Apă Someș SA, companie care într-adevăr, aparține Consiliului Județean Cluj.
În cadrul acestui parteneriat, Compania de Apă Someș SA a elaborat proiectul tehnic aferent investiției și va executa lucrările, iar Comuna Chinteni a suportat contravaloarea avizelor necesare autorizării construcției și a materialelor de construcție.
Este un proiect demarat în urmă cu doi ani, care a presupus un efort susținut al ambelor părți implicate. Valoarea totală a proiectului este de 1.724.037,85 lei (inclusiv TVA), iar pentru acoperirea costurilor care revin Comunei Chinteni am contractat un credit bancar”, a afirmat Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.