Politica

Tinerii din PNL l-au declarat pe Emil Boc „persona non grata” în Cluj: „Ne face de rușine, ține cu dinții de scaun, ne umilește și ne condamnă la sărăcie!”

Manifeste în care Emil Boc a fost declarat „persona non grata” în Cluj au fost distribuite în tot orașul, timp de mai multe zile, de către tinerii din PNL, la finalul anului 2010, atunci când acestora le era scârbă și teamă că premierul Boc, la capătul unei dezastruoase guvernări, va reveni în Cluj pentru a prelua Primăria de la cel pe care l-a uns în locul său, edilul condamnat ulterior la închisoare, Sorin Apostu.

Ioan Bîldea și Gavrilă Iuga, liderii tineretului liberal de atunci (în mare parte, și de acum), împreună cu organizația de tineret, care în zilele noastre îi face campanie lui Boc, au conceput și distribuit aceste manifeste prin care îl declarau pe Boc „persona non grata”, adică persoană indezirabilă, nedorită, neplăcută, care nu mai are ce căuta în Cluj, mai ales într-o importantă funcție publică.

Care erau motivele pentru care tinerii din PNL nu îl mai doreau pe Boc în Cluj? „Clujul i-a acordat lui Boc încredere și susținere”, scriau aceștia, iar în schimb, „ce a făcut Boc pentru Cluj?” „A distrus sistemul medical și sistemul de învățământ clujean: 300 de cadre medicale au plecat în străinătate; 200 de angajați din spitalele clujene au fost dați afară; 440 de paturi din spitale au fost tăiate; medicamentele compensate au devenit o raritate.” 

În plus, după cum afirmau tinerii liberali, „13 000 de firme din Cluj s-au închis, 17 000 de clujeni au venituri sub 400 de lei pe lună, 25 000 de clujeni au ajuns șomeri, 4 din 5 tineri nu-și găsesc un loc de muncă, marile proiecte ale Clujului sunt blocate (Spitalul Regional, Centrul Cultural, Autostrada Transilvania). ”

Liberalii, care acum îi fac campanie lui Boc, susțineau atunci cu convingere că Emil al nostru „în loc să dea, el ia banii de la Cluj și cu ei întreține clientela PD”. 

Și, ca să fie siguri că îi conving pe clujeni că Boc trebuie să fie perceput și tratat ca persoană indezirabilă la Cluj, tinerii din PNL își întăreau manifestul prin argumente suplimentare de necombătut:

„A tăiat salariile cu 25% și a mărit TVA-ul la 24%. Pensionarii au ajuns în pragul disperării. Ne face de rușine prin comportamentul său slugarnic față de Udrea și Băsescu. Ține cu dinții de scaun, ne umilește și ne condamnă la sărăcie. Ne-a amanetat FMI-ului și a falimentat România.”

„Mai merită premierul Emil Boc să fie susținut de tine?” se întrebau, pe bună dreptate, tinerii liberali, acum câțiva ani – nu mulți, nu suficient de mulți ca ceea ce spuneau ei atunci să nu mai fie valabil.

Acest protest nu a fost unul singular, el a făcut parte dintr-o întreagă campanie a liberalilor, numită „Vrem altfel”. Ce i-a făcut între timp pe acești tineri oameni politruci politici să își schimbe opiniile și să ajungă să lingă acum unde au scuipat, să încerce în aceste zile să îi convingă pe clujeni să îl realeagă în funcția de primar pe cel pe care ei îl declarau, nu cu mult timp în urmă, persona non grata în Cluj, din motive obiective? 

Probabil gândul la vreo sinecură, poate frica de a-și pierde privilegiile de care se bucură în prezent, poate lipsa de coloană vertebrală și de bun-simț, poate toate la un loc sau poate că tinerii din PNL au contractat vreo boală electorală gravă și și-au pierdut brusc memoria și discernământul, caz în care îi compătimim și le dorim multă sănătate (morală)!

Campania lor de informare, totuși, nu trebuie uitată, iar argumentele pe care ei le aduceau atunci trebuie luate și acum în considerare (pentru că sunt în continuare corecte și valabile) în decizia clujenilor de a îl mai vota pe Emil Boc, de a-i mai acorda un nou mandat sau, dimpotrivă, de a-l declara „persona non grata” la Primărie.

Și clujenii trebuie să mai țină cont de un lucru: atunci când pun ștampila pe PNL pentru Consiliul Local și Județean, îi votează pe acești liberali ipocriți care ieri scuipau și astăzi ling fără nicio jenă, cu un tupeu nesimțit, ghidați doar de propriile interese și de un dispreț porcesc față de clujenii pe care ieri îi îndemnau să-l respingă pe Boc, iar astăzi să-l ia în brațe, ca de-al nostru și om bun! „Clujul crește” din păcate și astfel de nesimțiți în ograda partidelor, astfel de politruci al căror singur scop e să-i prostească pe oameni să îi mai voteze încă o dată pentru a mai gusta încă un mandat din ciolanul puterii și al banului public.

Foto: pagina de Facebook a consilierului local PNL Bîldea Ioan, care între timp și-a șters toate postările în care îl critica dur pe fostul său dușman,  actualul coleg și mentor, Emil Boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *