Politica

Tinerii din PNL l-au declarat pe Emil Boc „persona non grata” în Cluj: „Ne face de rușine, ține cu dinții de scaun, ne umilește și ne condamnă la sărăcie!”

Scris de 507

Manifeste în care Emil Boc a fost declarat „persona non grata” în Cluj au fost distribuite în tot orașul, timp de mai multe zile, de către tinerii din PNL, la finalul anului 2010, atunci când acestora le era scârbă și teamă că premierul Boc, la capătul unei dezastruoase guvernări, va reveni în Cluj pentru a prelua Primăria de la cel pe care l-a uns în locul său, edilul condamnat ulterior la închisoare, Sorin Apostu.

Ioan Bîldea și Gavrilă Iuga, liderii tineretului liberal de atunci (în mare parte, și de acum), împreună cu organizația de tineret, care în zilele noastre îi face campanie lui Boc, au conceput și distribuit aceste manifeste prin care îl declarau pe Boc „persona non grata”, adică persoană indezirabilă, nedorită, neplăcută, care nu mai are ce căuta în Cluj, mai ales într-o importantă funcție publică.

Care erau motivele pentru care tinerii din PNL nu îl mai doreau pe Boc în Cluj? „Clujul i-a acordat lui Boc încredere și susținere”, scriau aceștia, iar în schimb, „ce a făcut Boc pentru Cluj?” „A distrus sistemul medical și sistemul de învățământ clujean: 300 de cadre medicale au plecat în străinătate; 200 de angajați din spitalele clujene au fost dați afară; 440 de paturi din spitale au fost tăiate; medicamentele compensate au devenit o raritate.” 

În plus, după cum afirmau tinerii liberali, „13 000 de firme din Cluj s-au închis, 17 000 de clujeni au venituri sub 400 de lei pe lună, 25 000 de clujeni au ajuns șomeri, 4 din 5 tineri nu-și găsesc un loc de muncă, marile proiecte ale Clujului sunt blocate (Spitalul Regional, Centrul Cultural, Autostrada Transilvania). ”

Liberalii, care acum îi fac campanie lui Boc, susțineau atunci cu convingere că Emil al nostru „în loc să dea, el ia banii de la Cluj și cu ei întreține clientela PD”. 

Și, ca să fie siguri că îi conving pe clujeni că Boc trebuie să fie perceput și tratat ca persoană indezirabilă la Cluj, tinerii din PNL își întăreau manifestul prin argumente suplimentare de necombătut:

„A tăiat salariile cu 25% și a mărit TVA-ul la 24%. Pensionarii au ajuns în pragul disperării. Ne face de rușine prin comportamentul său slugarnic față de Udrea și Băsescu. Ține cu dinții de scaun, ne umilește și ne condamnă la sărăcie. Ne-a amanetat FMI-ului și a falimentat România.”

„Mai merită premierul Emil Boc să fie susținut de tine?” se întrebau, pe bună dreptate, tinerii liberali, acum câțiva ani – nu mulți, nu suficient de mulți ca ceea ce spuneau ei atunci să nu mai fie valabil.

Acest protest nu a fost unul singular, el a făcut parte dintr-o întreagă campanie a liberalilor, numită „Vrem altfel”. Ce i-a făcut între timp pe acești tineri oameni politruci politici să își schimbe opiniile și să ajungă să lingă acum unde au scuipat, să încerce în aceste zile să îi convingă pe clujeni să îl realeagă în funcția de primar pe cel pe care ei îl declarau, nu cu mult timp în urmă, persona non grata în Cluj, din motive obiective? 

Probabil gândul la vreo sinecură, poate frica de a-și pierde privilegiile de care se bucură în prezent, poate lipsa de coloană vertebrală și de bun-simț, poate toate la un loc sau poate că tinerii din PNL au contractat vreo boală electorală gravă și și-au pierdut brusc memoria și discernământul, caz în care îi compătimim și le dorim multă sănătate (morală)!

Campania lor de informare, totuși, nu trebuie uitată, iar argumentele pe care ei le aduceau atunci trebuie luate și acum în considerare (pentru că sunt în continuare corecte și valabile) în decizia clujenilor de a îl mai vota pe Emil Boc, de a-i mai acorda un nou mandat sau, dimpotrivă, de a-l declara „persona non grata” la Primărie.

Și clujenii trebuie să mai țină cont de un lucru: atunci când pun ștampila pe PNL pentru Consiliul Local și Județean, îi votează pe acești liberali ipocriți care ieri scuipau și astăzi ling fără nicio jenă, cu un tupeu nesimțit, ghidați doar de propriile interese și de un dispreț porcesc față de clujenii pe care ieri îi îndemnau să-l respingă pe Boc, iar astăzi să-l ia în brațe, ca de-al nostru și om bun! „Clujul crește” din păcate și astfel de nesimțiți în ograda partidelor, astfel de politruci al căror singur scop e să-i prostească pe oameni să îi mai voteze încă o dată pentru a mai gusta încă un mandat din ciolanul puterii și al banului public.

Foto: pagina de Facebook a consilierului local PNL Bîldea Ioan, care între timp și-a șters toate postările în care îl critica dur pe fostul său dușman,  actualul coleg și mentor, Emil BocULTIMA ORĂ

 • Acum 28 mins Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 53 mins PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 hours Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 5 hours In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 5 hours In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 6 hours Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 23 hours In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 1 day In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 1 day In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
 • Acum 1 day Rautacisme
  Aeroportul Cluj va avea sistem de identificare rapidă a obiectelor străine pe pistă. Să-și ia și președintele CJ Cluj un sistem de identificare a impostorilor în pită. A banilor publici, firește
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul le vâră pe gât sindicatelor OUG cu creșterile propuse pentru profesori, dar respinse de aceștia. Ciucă bagă și un șantaj emoțional: ”E momentul ca dascălii și elevii să nu mai stea departe de școală”
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE