Rautacisme

Tigrul de platan va avea cea mai bună calitate a vieții! Emil Boc: „A început ofensiva verde în Cluj-Napoca”

Scris de 1295

În „Clujul Verde” datorită pistelor de biciclete vopsite cu această culoare, primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea plantează, în această primăvară, 1 425 de arbori de talie mare. Până în 2030, 100 000 de arbori vor face, potrivit edilului, casă bună la Cluj tigrului de platan care de anul trecut ne atacă agresiv pe toate străzile „împădurite” de Primărie.

„A început „ofensiva verde” în Cluj-Napoca. 132 de arbori de talie mare au fost plantați pe noul drum care face legătura cu Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC). În această primăvară vor fi plantați 1425 de arbori cu balot mare la rădăcină din specii precum aces, tilia, platanus sau rubinia.

Locurile de joacă din oraș vor fi umbrite de 400 de arbori. De asemenea, 1335 de arbuști vor fi plantați în spațiile verzi ale școlilor și grădinițelor, în parcuri și pe aliniamentele stradale.

În toate zonele unde au fost demolate garaje Primăria Cluj-Napoca creează spații verzi.
Nu în ultimul rând, anul acesta, orașul nostru va fi colorat de peste 239.000 de flori (material dendrofloricol) plantate în toate cartierele”, a anunțat primarul Boc, pe pagina sa electorală de Facebook.

Cum specia platanus oferă cea mai bună calitate a vieții unei alte specii – Corythucha ciliata (tigrul de platan), vara la Cluj va fi festival de insecte căzătoare și ciupitoare. În acest sens, cei care au comentat ofensiva de PR a primarului Boc au remarcat:

„Dl primar, niște copaci care nu produc sau care nu încurajează alergiile respiratorii nu sunt luați în calcul? Sau ar fi greu de frezat pe când le crește coroana mai mare? Altfel, felicitări! Ar fi timpul sa fim un oraș smart și dpdv natural.” (Maya Mureșan)

„E ok că plantați, dar cu acei platani au fost aduse și așa numitele insecte “tigru platanului” de a căror invazie ne “bucurăm” de 2 ani. Masuri împotriva lor, vă rugăm, care să și dea rezultate. Altfel, FELICITĂRI!” (Ovidiu Vomir)

„Platani, care să ne “furnizeze” acele insecte (tigrul platanului) de care nu scapi, nu ne erau de ajuns țânțarii? Copacii indigeni nu mai sunt buni ?” (Georgeta Chioreanu)

„SĂ NU FIE PLATANI!!! 🙏🙏🙏 Vom fi invadați de Tigrul platanilor! 😭” (Livia Tambulea)

„În locul platanilor, nu ar fi mai bine să plantați cireși? Măcar vom fi cel mai bogat oraș din România. 😃” (Florin Chiorean)

„NU PLANTATI PLATANI!!!” (Boar Dalia)

„Sper că nu sunt platani.” (Vlad Mureșan)

„Platani, iar platani. Un copac ce produce ușor alergii și vine la pachet cu insecte dăunătoare și periculoase. Ce să zic… grozav!” (Iuga Ana)

„Numai să NU plantați platani, să avem probleme ca anul trecut cu insectele acelea!” (Ada Bordeianu)

„Dacă stăm să ne gândim bine, ne ajută să socializăm. Eu îl curăț pe X de “tigrul platanului”, și X mă curăță pe mine. 😥” (Rareș Bogdan Jecan)

„Sper să nu mai vină la pachet cu musculițe, anul trecut am fost invadați de musculițele de platan 🙈, în rest nota 1000 (…) Cea mai mare problemă a fost că mușcă exact ca și puricele și dermatologii au dat tratamente de purici🤣, nu avea câinele purici și aveam eu🤣” (Cosma Negrutiu Diana)

„Anul trecut am avut invazie câteva săptămâni cu “tigrul platanului” , ce trebuie să facem să nu mai plantați acești copaci?” (Oana Topan)

„Anul trecut am avut invazie câteva săptămâni cu “tigrul platanului” în Centru din cauza acestor arbori și voi tot specia asta o plantați, aoleu 🙂” (Alin Birău)

„Erau peste tot, nu numai în Centru :)) Acuma că mi-am adus aminte, parcă mi-o pierit bucuria că vine căldura!” (Dan Roman)

„COPACI FĂRĂ INSECTE, ANUL TRECUT NE-AȚI TERMINAT!!!” (Fenelia Ciaca)

„Vă rugăm să nu mai plantați Platanus!!!” (Maria Fritsch)

„Tot platani? Ați verificat dacă au toate “piesele” (insectele)?” (Levente Kaucz)

„Vine cu gâze de import?” (Sorin Giurgi)

„Tot platani? Iar ne vom “bucura” de invazia de “tigri” 🤦‍♀️” (Andreea Szilagyi)ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 2 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 4 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 16 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 20 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 21 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 22 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 23 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 23 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE