Rautacisme

Tigrul de platan va avea cea mai bună calitate a vieții! Emil Boc: „A început ofensiva verde în Cluj-Napoca”

În „Clujul Verde” datorită pistelor de biciclete vopsite cu această culoare, primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea plantează, în această primăvară, 1 425 de arbori de talie mare. Până în 2030, 100 000 de arbori vor face, potrivit edilului, casă bună la Cluj tigrului de platan care de anul trecut ne atacă agresiv pe toate străzile „împădurite” de Primărie.

„A început „ofensiva verde” în Cluj-Napoca. 132 de arbori de talie mare au fost plantați pe noul drum care face legătura cu Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC). În această primăvară vor fi plantați 1425 de arbori cu balot mare la rădăcină din specii precum aces, tilia, platanus sau rubinia.

Locurile de joacă din oraș vor fi umbrite de 400 de arbori. De asemenea, 1335 de arbuști vor fi plantați în spațiile verzi ale școlilor și grădinițelor, în parcuri și pe aliniamentele stradale.

În toate zonele unde au fost demolate garaje Primăria Cluj-Napoca creează spații verzi.
Nu în ultimul rând, anul acesta, orașul nostru va fi colorat de peste 239.000 de flori (material dendrofloricol) plantate în toate cartierele”, a anunțat primarul Boc, pe pagina sa electorală de Facebook.

Cum specia platanus oferă cea mai bună calitate a vieții unei alte specii – Corythucha ciliata (tigrul de platan), vara la Cluj va fi festival de insecte căzătoare și ciupitoare. În acest sens, cei care au comentat ofensiva de PR a primarului Boc au remarcat:

„Dl primar, niște copaci care nu produc sau care nu încurajează alergiile respiratorii nu sunt luați în calcul? Sau ar fi greu de frezat pe când le crește coroana mai mare? Altfel, felicitări! Ar fi timpul sa fim un oraș smart și dpdv natural.” (Maya Mureșan)

„E ok că plantați, dar cu acei platani au fost aduse și așa numitele insecte „tigru platanului” de a căror invazie ne „bucurăm” de 2 ani. Masuri împotriva lor, vă rugăm, care să și dea rezultate. Altfel, FELICITĂRI!” (Ovidiu Vomir)

„Platani, care să ne „furnizeze” acele insecte (tigrul platanului) de care nu scapi, nu ne erau de ajuns țânțarii? Copacii indigeni nu mai sunt buni ?” (Georgeta Chioreanu)

„SĂ NU FIE PLATANI!!! 🙏🙏🙏 Vom fi invadați de Tigrul platanilor! 😭” (Livia Tambulea)

„În locul platanilor, nu ar fi mai bine să plantați cireși? Măcar vom fi cel mai bogat oraș din România. 😃” (Florin Chiorean)

„NU PLANTATI PLATANI!!!” (Boar Dalia)

„Sper că nu sunt platani.” (Vlad Mureșan)

„Platani, iar platani. Un copac ce produce ușor alergii și vine la pachet cu insecte dăunătoare și periculoase. Ce să zic… grozav!” (Iuga Ana)

„Numai să NU plantați platani, să avem probleme ca anul trecut cu insectele acelea!” (Ada Bordeianu)

„Dacă stăm să ne gândim bine, ne ajută să socializăm. Eu îl curăț pe X de „tigrul platanului”, și X mă curăță pe mine. 😥” (Rareș Bogdan Jecan)

„Sper să nu mai vină la pachet cu musculițe, anul trecut am fost invadați de musculițele de platan 🙈, în rest nota 1000 (…) Cea mai mare problemă a fost că mușcă exact ca și puricele și dermatologii au dat tratamente de purici🤣, nu avea câinele purici și aveam eu🤣” (Cosma Negrutiu Diana)

„Anul trecut am avut invazie câteva săptămâni cu „tigrul platanului” , ce trebuie să facem să nu mai plantați acești copaci?” (Oana Topan)

„Anul trecut am avut invazie câteva săptămâni cu „tigrul platanului” în Centru din cauza acestor arbori și voi tot specia asta o plantați, aoleu 🙂” (Alin Birău)

„Erau peste tot, nu numai în Centru :)) Acuma că mi-am adus aminte, parcă mi-o pierit bucuria că vine căldura!” (Dan Roman)

„COPACI FĂRĂ INSECTE, ANUL TRECUT NE-AȚI TERMINAT!!!” (Fenelia Ciaca)

„Vă rugăm să nu mai plantați Platanus!!!” (Maria Fritsch)

„Tot platani? Ați verificat dacă au toate „piesele” (insectele)?” (Levente Kaucz)

„Vine cu gâze de import?” (Sorin Giurgi)

„Tot platani? Iar ne vom „bucura” de invazia de „tigri” 🤦‍♀️” (Andreea Szilagyi)