Jos palaria

TIFF – printre cele mai interesante 10 festivaluri de film din lume

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va fi prezentat la New York, in cadrul Best Fest Film Series. Initiat de centrul cultural The Town Hall și directorul sau artistic, M.A. Papper, manifestarea celebreaza cele mai interesante zece festivaluri de film din lume.

Best Fest Film Series va debuta pe 3 februarie, cu o seara speciala dedicata TIFF-ului, in prezenta directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Acesta va discuta despre selectie, concept si despre lucrurile care fac TIFF-ul unic in peisajul festivalier international, va prezenta posterele originale ale celor 12 editii si cateva dintre trailerele memorabile din istoria festivalului clujean. Mai mult, un american care a fost la TIFF va povesti despre experienta lui la festival, dupa care spectatorii vor urmari filmul Despre oameni si melci (regia Tudor Giurgiu). Seara se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

„Decizia celor de la Town Hall de a include TIFF-ul in cadrul acestei serii si prezenta festivalului clujean in cadrul evenimentelor de pe Broadway ne onoreaza. Mai mult, ineditul acestei initiative si faptul ca TIFF-ul deschide aceasta serie dedicata celor mai excitante festivaluri internationale mi-au dat ocazia de a concepe cap-coada o seara, sper eu, cat mai atractiva si mai fun pentru cei prezenti la eveniment”, declara Mihai Chirilov.

Printre festivalurile incluse in selectia primei editii a Best Fest Film Series se afla Slamdance Film Festival (Utah, SUA), Rotterdam International Film Festival (Olanda) sau Morelia International Film Festival (Mexic).

In cei 12 ani de existenta, TIFF a devenit un brand recunoscut nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci si pentru organizarea excelenta, atmosfera efervescenta si multitudinea de evenimente. Anul trecut, circa 62.000 de spectatori au luat parte la cele peste 400 de proiectii si evenimente, in zece zile de festival. Editia a 13-a va avea loc intre 30 mai si 8 iunie, la Cluj-Napoca.

Pentru ca au reusit sa duca numele Romaniei si al Clujului intr-un top international, lucru care se intampla atat de rar, spunem Jos Palaria! Organizatorilor TIFF.

Foto: cinemarx.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *