In vizor

Tiberiu Ușeriu și Sonja Braun participă la maratonul Apuseni Ultra Race

Tiberiu Ușeriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, participă la a doua ediție a maratonului Apuseni Ultra Race care are loc la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 21-23 septembrie. Anul trecut Ușeriu a făcut parte din echipa de voluntari ai competiției.

O altă prezență notabilă în cadrul cursei este Sonja Braun, originară din Germania. Sonja este câştigătoarea ediţiei din 2014 a MT. Everest Challange Marathon, o alergătoare de cursă lungă extrem de ambiţioasă gata să descopere frumuseţile Apusenilor în pas alergător.

Apuseni Ultra Race este prima și singura competiție internațională din România care se desfășoară pe un traseu montan de 170 km (100 de mile). Anul acesta, Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roșie (170 km), Galbenă (100 km) și Albastră (40 km).

Competiția are parteneriate cu 8 competiții din străinătate, din țări ca: Italia, Turcia, Spania, Portugalia, Cipru, Franța, Austria și Marea Britanie. În cadrul acestei ediții s-au înscris la linia de start 111 participanți. 46 de alergători la proba regină a competiției, 29 la proba de 100 km și 36 la proba de 40 km. În total, la linia de start vom avea 17 prezențe feminine, cât totalul participanților de anul trecut.

Traseul competiției străbate zona Munților Apuseni, prin zone cu un potențial turistic precum Arieșeni, Padiș, Vlădeasa, Beliș și Muntele Mare, startul având loc în zona localității Arieșeni (județul Alba), iar zona de finish fiind în stațiunea turistică Muntele Băișorii (județul Cluj).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *