Rautacisme

Tiberiu Groza a devenit filo-evreu

Unul din cei mai mari fani ai evenimentelor comunitatii evreiesti din Cluj-Napoca este, de o vreme, Tiberiu Groza, fostul director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Cluj. E mereu in primele randuri, pasionat de discursuri, versuri, cantece, expozitii si tot ce se mai petrece. Nici nu ai zice ca a provocat cel mai mare scandal antisemit din ultimii ani, ajuns de pomina in toata lumea.

Cea mai recenta aparitie a lui Groza in mijlocul comunitatii evreiesti a fost la vernisajul expozitiei “Indragostit de lemn… In memoriam intarsierul Ernest Klein”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. De la versuri ca “ Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun”, fostul director a ajuns sa asiste cu frenezie la discursuri in care se evoca tragedia Holocaustului, la povesti ale evreilor din Cluj si, mai mult, la un intreg concert al formatiei klezmer Mazel Tov si al corului Shira Hadasha.

Asteptam cu nerabdare sa il vedem dantuind Hava Nagila in mjilocul oamenilor pe care i-a jignit adanc in decembrie si, de ce nu, sa dam o stire despre convertirea lui Tiberiu Groza la iudaism!

Foto: Tiberiu Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *