In vizor

Tetarom are bani, dar nu-i declara

Pentru angajatii Tetarom, declararea averilor nu e obligatorie, asa cum e pentru alte milioane de bugetari din intreaga tara. Pe site-ul lor nici macar nu exista o astfel de rubrica.

Viorel Gavrea ocupa funcţia de director al Tetarom, firma Consiliului Judeţean Cluj, inca de pe vremea cand Marius Nicoara era seful administratiei judetene. In 2008, cand culoarea politica de la conducerea CJ Cluj s-a schimbat, conform zvonisticii din administratia Clujului, seful Tetarom era pe lista directorilor din subordinea CJ Cluj care ar fi urmat sa fie destituiti. Insa Gavrea a rezistat schimbarilor politice si si-a pastrat functia.

Declaratia de avere actualizata a directorului Tetarom nu poate fi insa consultata pe site-ul societatii comerciale, asta pentru ca nu exista o rubrica destinata acestor informatii. Adela Mirza, reprezentanta Tetarom spune ca declaratiile de avere ale angajatilor din conducerea SA-ului pot fi consultate la sediul institutiei, unde ni le pot pune la dispozitie. Insa legea spune ca aceste informatii trebuie facute publice, daca nu pe site, la sediul institutiei. Ele nu trebuie cerute, ele trebuie afisate, astfel incat orice platitor de taxe si impozite sa vada care sunt salariile si averile unor angajati platiti din banii statului.

Viorel Gavrea, are, conform declaratiei sale de avere completate anul trecut, trei terenuri si doua apartamente in oras. Acesta are aproape 137.500 de lei si 4.000 de euro in conturi, dar a si dat bani imprumut – 20.000 de euro. Din functia detinuta la Tetarom, acesta a avut un venit anual de 98.295 de lei, adica aproape 8.200 de lei pe luna.

Pentru ca e membru in Consiliul de Administratie al Tetarom SA, Viorel Gavrea a mai incasat 8.295 de lei. 

UPDATE:

Reprezentanta Tetarom, Adela Mirza, a revenit cu un punct de vedere spunand ca declaratiile de avere sunt trimise catre ANI la Bucuresti si ca nu este vina Tetarom ca ANI nu le-a publicat. De asemenea, pe site-ul propriu al Tetarom exista o problema tehnica, dar declaratiile de avere pot fi consultate la sediul institutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *