Anchete

Terenul din spatele magazinului Selgros, noua groapa de gunoi a orasului

Daca prin centrul Clujului si prin cartiere strazile sunt peticite si pline de cratere, nici in zonele mai putin tranzitate de clujeni lucrurile nu stau mai bine. Din contra, astfel de spatii risca sa se transforme, treptat, in mici gropi de gunoi tocmai pentru ca autoritatile locale nu le acorda atentie. Un exemplu in acest sens este si zona din spatele magazinului Selgros, un loc plin de gunoaie menajere, resturi de materiale de constructii si gropi. 

Cum o iei la dreapta prin spatele magazinului Selgros, drumul nu mai e asfaltat, ci e plin de gropi si e presarat cu gunoaie. Clujenii care sunt familiarizati cu zona aceasta sunt nemultumiti de aspectul inestetic al ei. De exemplu, un locatar de pe strada Tulcea spune ca in cinci ani locul s-a schimbat drastic.

,,As dori sa semnalez un caz ingrijorator care se petrece in zona care se doreste a fi cel mai mare parc al Romaniei. Asa cum imi place sa o denumesc, Delta Clujului, zona din spatele Selgros devine o noua gropa de gunoi a orasului Cluj Napoca. Aici isi depoziteaza toata lumea deseurile pentru ca nimanui nu-i pasa. Din pacate, cunosc aceasta zona de 5 ani, timp in care zona s-a umplut de gunoaie, blocuri de locuinte, gradini artizanale, boschetari care taie copacii sa-si faca foc, etc. Nimanui nu-i pasa de frumusetea acestor locuri”, explica acesta.

Cei care isi fac curaj si intra cu masina pe strada din spatele Selgros au surpriza unui peisaj dezolant, plin de mizerii si gropi. Soseaua e neasfaltata, denivelata, iar in stanga si in dreapta zac gunoaie de toate tipurile.

De la cutii de carton, la materiale de constructii si resturi menajere, zona se transforma, treptat, intr-o groapa de gunoi a Clujului. Cu asa focare de infectie, ferite de ochii publicului nu e de mirare nici numarul mare de ciori din oras.

Autoritatilor locale nu pare sa le pese. Chiar langa indicatorul de interdictie a depozitarii de gunoaie, stau aruncate, unele peste altele, roti de masini, cutii, pungi, materiale de constructie, haine si alte lucruri pe care cei care le-au aruncat nu le-au mai considerat de trebuinta.

Cu toate ca depozitarea deseurilor este interzisa si ca amenda este de la 1.500 de lei la 3000 de lei, locul e plin de gunoaie. Nu verifica nimeni aceasta zona si putini sunt si cei care intra cu masinile pe sosea si se strecoara in mica ,,delta” pentru a pescui.

Unele deseuri par aruncate de atat de mult timp, incat deja s-au integrat in asa-zisa sosea din spatele magazinului Selgros.

Tot terenul ar putea fi transformat cu usurinta intr-un spatiu de recreere, unde clujenii sa se retraga din agitatia orasului si sa ia o gura de aer proaspat. Deocamdata, insa, gunoaiele sunt acolo. Cum nu le ridica nimeni si cum nu e sanctionat nimeni pentru depozitarea lor, unii continua sa isi aduca resturile menajere aici. Ba, chiar mai mult, daca anumite spatii incep sa fie supraaglomerate, ei improvizeaza si isi gasesc locuri in apropierea acestora pe care sa le transforme in alte mici gropi de gunoi.

Pana una alta, aceasta mica delta a Clujului, cum o numeste si locatarul de pe strada Tulcea, ramane un loc cu aspect de mlastina, in care putini isi fac curaj sa se plimbe sau chiar sa pescuiasca, trebuind, de fiecare data, sa faca slalom printre gunoaie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *