Din oras

Terasele lunii martie, o dezamagire pentru proprietarii de localuri

Scris de 614

Multe dintre cafenelele si bistro-urile Clujului au decis sa grabeasca venirea primaverii, instaland terasele, chiar daca vremea de afara nu e tocmai prielnica pentru o degustare in aer liber. Zilele calduroase din saptamanile trecute au avut efect de domino asupra proprietarilor de localuri, care au insirat sute de scaune in Piata Muzeului

La orele amiezii, insa, terasele sunt goale, chiar daca piata e inundata de soare. Termometrele arata doar cateva grade, spre disperarea proprietarilor de localuri, care sperau la mai multi clienti. Din sutele de scaune insirate, unul singur e ocupat.

“Mi-era dor sa stau pe terasa, dar inca nu e vreme pentru asa ceva. Beau, scurt, o cafea si plec”, rade singura femeie care a decis sa ocupe un loc pe una dintre terasele din Piata Muzeului.

Chelnerii, in schimb, nu sunt atat de deranjati de lipsa clientilor. Pentru ei, sa serveasca in afara localului e o munca in plus, pe care inca se bucura ca nu trebuie sa o faca.

“Inca e frig sa iesim sa servim afara. Si nu ne putem lua geaca pe noi de fiecare data”, spune unul dintre ospatari.

Unii proprietari platesc din iarna pentru privilegiul de a avea terasa

La licitatiile organizate de municipalitate la finalul anului pentru ocuparea teraselor din zona centrala, interesul agentilor comerciali a fost scazut. In cazul mai multor terase nu a existat nicio oferta depusa. Motivul este, cel mai probabil, faptul ca in lunile de iarna aceste spatii oricum nu pot fi folosite, in schimb chiria se plateste lunar, nu pe sezon.

Inainte de a fi licitate la finalul anului, terasele T7, T8 si T9 de pe Bulevardul Eroilor au mai fost scoase la mezat in luna august. Atunci toate cele trei terase au fost adjudecate de societatea Forest&Land Wien, o firma cu sediul pe Calea Dorobantilor, care se ocupa de exploatare forestiera. Apoi, cand trebuia sa se semneze contractul, nu s-a mai prezentat nimeni, prin urmare terasele au fost scoase din nou la licitatie. In toiul iernii, in luna decembrie, nu s-a mai depus nicio oferta.

Tot in mijlocul iernii, la final de noiembrie s-au licitat terasele T2, T4, T8, T9 din Piata Muzeului. Nici aici nu au fost foarte multe oferte – doar pentru doua dintre ele a existat interes. S-a licitat si terasa de la Bistro Viena, de pe strada Matei Corvin nr 3. Proprietarii localului au fost singurii ofertanti, iar acum platesc 42,14 lei pe metru patrat pe luna pentru terasa.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE