Focus

Tensiunile continuă în comuna Apahida. Oamenii nu vor relocarea familiilor de romi, primarul Fati nu are soluții

Tensiunile continuă în comuna Apahida, după ce locuitorii au fost anunțați că în localitate vor fi relocate mai multe familii de romi de la Pata Rât. Oamenii sunt supăraţi inclusiv pe reprezentanţii primăriei, pe care îi acuză că nu au blocat construcţia celor două imobile. Marți, mai mulți cetățeni revoltați i-au cerut din nou socoteală edilului. Primarul comunei, Grigore Fati, spune însă că terenurile au fost cumpărate legal, de la localnici, iar construcţiile respectă toate cerinţele impuse.

 

“Soluția deocamdată nu v-o pot spune. Nu o am. Deocamdată aturizațiile emise pentru cele două construcții își produc efecte. Dacă acele autorizații vor fi respectate va trebui să acceptăm recepția clădirilor. Probabil că soluția, dar nu pentru a împiedica aducerea rromilor așa cum solicită unii, va fi să îbcercăm să gestionăm problema creată, în așa fel încât acești oameni să nu ne producă mari probleme în comună, sau să nu producă deloc”, a declarant primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

În Apahida o fundaţie a cumpărat teren şi a solicitat construcţia a două case colective cu şase apartamente fiecare, fără a se specifica faptul că în respectivele locuințe vor fi relocate 12 familii de romi. Primarul Fati a declarat că dacă ar fi fost anunțată care este destinața locuințelor, nu ar fi acceptat această situație.

“Nu cred că s-a procedat corect, nici față de Primăria comunei Apahida, față de Consliul Local și față de mine personal, atunci când au decis, Zona Metropolitană, au decis să cumpere acest teren fără să vină să ne spună despre ce este vorba. Dacă ne-ar fi informat probabil că am fi găsit alte soluții. În mod cert nu aș fi acceptat să se aducă atâtea familii într-un loc”, a concluzionat primarul.

Reprezentanții Asociației Metropolitane susțin că scopul relocării familiilor de romi este de a-i integra pe aceștia în  comunitate. Însă, persoanele direct afectate de construcţia celor două locuințe sunt indignate de faptul că nu au fost consultate pentru implementarea acestui proiect.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *