Editorial

TEHNOLOGIE POȘTĂLITĂ

Poșta română nu se mai satură de tehnologie!

După ce, anul trecut, compania a lansat primul NFT al unei instituții din România, în 2023 au trecut la nivelul următor.

Directorul general al companiei, Valentin Ștefan, a anunțat că Poșta a implementat tehnologia de automatizare robotică a proceselor, transmite Agerpres.

Ce-au implementat, mă? Tehnologie de automatizare robotică a proceselor? Poșta română???

Ăștia-s oamenii ăia care au trimis un pachet în Mongolia în loc de Mangalia, pachet care a ajuns după șase luni la destinație?

Ăștia-s tot bugetarii ăia care nu dețineau tehnologia necesară scanării codului de bare de pe factură și de pe cardurile de energie, pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile?

Asta-i compania aia cu sedii și angajați încremeniți în comunism?

Da, fix aia e!

Ce să zic, felicitări pentru inițiativă! Intenția contează!

Sunt foarte curios de impactul tehnologiei de automatizare robotică a proceselor asupra unui oficiu poștal de la țară. Sunt extrem de interesat de opinia dirijintelui de la oficiul poștal din Fundu’ Moldovei, județul Suceava, despre tehnologia de automatizare robotică a proceselor. Cum vede domnu’ dirijinte de oficiu viitorul digital al Poștei române? A cumpărat NFT de la compania la care lucrează? Aș dar orice să stau cu domnu’ dirijinte poștal din Fundu’ Moldovei la o discuție amicală despre blockchain. Are investiții în crypto sau a rămas în evul mediu digital?

Pe de altă parte, nu vreau să știu ce e la fundul angajaților Poștei când aud de tehnologia de automatizare robotică a proceselor. Mă gândesc că au crescut niște plantații de morcovi pe la posterioarele bugetarilor de la Poștă când au auzit că au fost angajați niște roboți care să facă ceea ce ei nu fac. Nu vreau să știu ce e în sufletul dirijintelui de poștă din Fundu’ Moldovei când a aflat că domnu’ „derector” a angajat niște roboți care l-ar putea înlocui.

Urâtă e lumea în care trăim!

Dar Poșta română nu s-a oprit doar la roboți! Directorul companiei, Valentin Ștefan, a mai anunțat că, pentru a diminua birocrația, au scris o fișă de post cu Chat GPT!

Ce-au pus, mă, robotul să scrie?

O FIȘĂ DE POST!!!

Adică cel mi banal document dintr-o instituție?

Da, fix asta!

Cu alte cuvinte, un angajat al Poștei române n-a muncit nimic o zi întreagă, pentru că Chat GPT a scris o fișă de post în locul lui!!! Vă dați seama la ce nivel de digitalizare e statul român? Oare cum ar descrie Chat GPT un sediu de oficiu poștal?

Așteptăm ca Chat GPT să fie pus să scrie necesarul de hârtie igienică din instituțiile statului, să elaboreze strategii de frecat menta, să facă cereri de concedii sau de măriri de salarii, să genereze studii de fezabilitate și programe de guvernare și, de ce nu, să producă legi. Cred că ar fi mai bune decât cele ale parlamentarilor.