Editorial

TEHNOLOGIE POȘTĂLITĂ

Scris de 718

Poșta română nu se mai satură de tehnologie!

După ce, anul trecut, compania a lansat primul NFT al unei instituții din România, în 2023 au trecut la nivelul următor.

Directorul general al companiei, Valentin Ștefan, a anunțat că Poșta a implementat tehnologia de automatizare robotică a proceselor, transmite Agerpres.

Ce-au implementat, mă? Tehnologie de automatizare robotică a proceselor? Poșta română???

Ăștia-s oamenii ăia care au trimis un pachet în Mongolia în loc de Mangalia, pachet care a ajuns după șase luni la destinație?

Ăștia-s tot bugetarii ăia care nu dețineau tehnologia necesară scanării codului de bare de pe factură și de pe cardurile de energie, pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile?

Asta-i compania aia cu sedii și angajați încremeniți în comunism?

Da, fix aia e!

Ce să zic, felicitări pentru inițiativă! Intenția contează!

Sunt foarte curios de impactul tehnologiei de automatizare robotică a proceselor asupra unui oficiu poștal de la țară. Sunt extrem de interesat de opinia dirijintelui de la oficiul poștal din Fundu’ Moldovei, județul Suceava, despre tehnologia de automatizare robotică a proceselor. Cum vede domnu’ dirijinte de oficiu viitorul digital al Poștei române? A cumpărat NFT de la compania la care lucrează? Aș dar orice să stau cu domnu’ dirijinte poștal din Fundu’ Moldovei la o discuție amicală despre blockchain. Are investiții în crypto sau a rămas în evul mediu digital?

Pe de altă parte, nu vreau să știu ce e la fundul angajaților Poștei când aud de tehnologia de automatizare robotică a proceselor. Mă gândesc că au crescut niște plantații de morcovi pe la posterioarele bugetarilor de la Poștă când au auzit că au fost angajați niște roboți care să facă ceea ce ei nu fac. Nu vreau să știu ce e în sufletul dirijintelui de poștă din Fundu’ Moldovei când a aflat că domnu’ „derector” a angajat niște roboți care l-ar putea înlocui.

Urâtă e lumea în care trăim!

Dar Poșta română nu s-a oprit doar la roboți! Directorul companiei, Valentin Ștefan, a mai anunțat că, pentru a diminua birocrația, au scris o fișă de post cu Chat GPT!

Ce-au pus, mă, robotul să scrie?

O FIȘĂ DE POST!!!

Adică cel mi banal document dintr-o instituție?

Da, fix asta!

Cu alte cuvinte, un angajat al Poștei române n-a muncit nimic o zi întreagă, pentru că Chat GPT a scris o fișă de post în locul lui!!! Vă dați seama la ce nivel de digitalizare e statul român? Oare cum ar descrie Chat GPT un sediu de oficiu poștal?

Așteptăm ca Chat GPT să fie pus să scrie necesarul de hârtie igienică din instituțiile statului, să elaboreze strategii de frecat menta, să facă cereri de concedii sau de măriri de salarii, să genereze studii de fezabilitate și programe de guvernare și, de ce nu, să producă legi. Cred că ar fi mai bune decât cele ale parlamentarilor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 2 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 21 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 1 day Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE