Cooltura

Teatrul Național Cluj-Napoca își reia spectacolele din 27 septembrie și anunță două premiere pentru luna octombrie

Scris de 59

Teatrul Național Cluj-Napoca își reia spectacolele la finalul acestei luni, după o pauză de o jumătate de an, cauzată de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Primul spectacol al stagiunii 2020/2021 se va juca pe 27 septembrie în Studio Euphorion: „Amalia respiră adânc” de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu, cu actriţa Anca Hanu.

În 30 septembrie, spectatorii o vor putea revedea pe actrița Elena Ivanca în Studio Euphorion în one-woman show-ul „Declarație”, o piesă ce a avut premiera în anul 2000, dar care merită savurată cel puțin o dată/ stagiune.

În luna octombrie, sunt programate o serie de spectacole din repertoriul mai vechi al TNC, pe care vi le recomandăm: „Chiritza în concert”, „Angajare de clovn”, „Cerere în căsătorie”, „Kean”, „Ubu în concert”. Și altele, pe care nu vi le recomandăm.

Luna octombrie aduce pe scenă și două spectacole în premieră, bazate pe romanul Demonii de F.M. Dostoievski: „Demonii. Începuturi” şi „Demonii. Spovedania lui Stavroghin”, în viziunea regizorului Tudor Lucanu.

Spectatorii vor avea posibilitatea să vadă premierele acestor spectacole atât pe scena mare a teatrului, cât şi online, în regim de live streaming.

Programul va include, de asemenea, și două spectacole în premieră create special pentru mediul online: „În oglindă” de Radu F. Alexandru, în regia Andreei Iacob, şi „Omul din cerc” de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan.

Programul complet al spectacolelor pentru lunile septembrie şi octombrie 2020 a fost afișat pe site-ul Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Biletele la spectacole vor fi puse în vânzare începând cu data de 15 septembrie, pe platforma biletmaster.ro și la Agenția de Bilete.

Ediţia din acest an a festivalului „Întâlnirile Internaţionale de la Cluj” – ediţia aniversară cu numărul 10 – va fi reprogramată pentru luna octombrie a anului viitor.

„Deschidem noua stagiune teatrală cu preocupări sporite pentru sănătatea şi confortul dumneavoastră, al actorilor, al personalului tehnic şi administrativ. Ne dorim să petreceţi o seară plăcută la teatru, în deplină siguranţă. Am adoptat, astfel, măsuri speciale cu privire la respectarea distanţei minime obligatorii de 1,5 m, reducerea gradului de ocupare a locurilor din sală, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea regulată a suprafeţelor şi adaptarea spectacolelor la noile condiţii de joc impuse, conform ordinului nr. 3142/1495/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 801 din 1 septembrie 2020”, au declarat reprezentanții Naționalului clujean.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 5 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 11 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE