Editorial

TE ȚINE SĂ STAI ÎN FRIG LA IARNĂ?

Scris de 501

Cetățeni, nu vă panicați! Vom avea gaz suficient la iarnă, cât să nu ardem gazul degeaba! Asta ne spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a anunțat că România va atinge săptămâna aceasta obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la 80% din capacitate.

„Ne aflăm pe un trend de creștere accelerată în ceea ce privește pregătirea pentru iarnă, ținând cont de profilul de consum și de producție”, a declarat ministrul Energiei.

Foarte tare, bossulică, mulțumim că încerci să ne liniștești! Dar vezi că șeful tău, un anume Nicolae Ciucă, zicea altceva, acum câteva zile.

„Din nefericire, trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi pe bună dreptate sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. Avem o iarnă grea în faţă, pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate, nu va fi uşor”,  le-a spus Nicolae Ciucă oamenilor veniţi duminică la Ţebea, pentru a-l comemora pe Avram Iancu.

Păi cum e, până la urmă, frățiorilor? Ori ne așteaptă o iarnă grea, ori să stăm liniștiți, că depozitele sunt pline de gaz! Nu de alta, dar să știm și noi dacă mai cumpărăm o haină, o plapumă, să le tragem pe noi la iarnă.

Dar iată o propunere extravagantă: nu mai bine vă vorbiți între voi, înainte să veniți în fața noastră și să dați declarații? Că poate am vrea să știm și noi, cât se poate de clar, cum stăm. Nu unu’ să ne spună că nu va fi ușor la iarnă, iar celălat să ne comunice că vom avea gaz de ne vom plictisi. Mă gândesc că vă întâlniți pe la Guvern și mai vorbiți una-alta.

Știți cum se numește asta? Responsabilitate! Este o boală gravă, la care politicienii români au dezvoltat imunitate. Și, de aia, de 32 de ani, suntem ținuți în ceață. Mai bine să nu știm chiar totul, că după aia ne-o luăm în cap!

Sigur, există și varianta în care e o strategie în spate, și Nicolae Ciucă și Virgil Popescu aplică scenariul polițistul rău și polițistul bun. Unul ne zice că va fi bine, celălalt că va fi rău și vedem noi cum va fi la iarnă. În cel mai rău caz, tremurăm, în cel mai bun caz, nu tremurăm atât de tare. Nu-i așa că abia așteptați să-i votați din nou?

În hora energiei a intrat și ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ne spune că e obișnuit cu frigul. „Pe perioada iernii, cel puțin la mine în birou este economie simplă, pentru că eu pot să închid toate caloriferele, pentru că îmi place să stau la 15-16 grade. Venind din zona Ciucului, sunt obișnuit cu temperaturile mai scăzute. Mie îmi e mai greu vara, când trebuie să stau la minimum 20 de grade, așa cum s-a recomandat la Bruxelles”, a declarat ministrul Mediului la Digi24.

Practic, ar trebui ca toamna asta să mergem câte un weekend în zona Ciucului, să ne facem cu toții antrenamentul pentru la iarnă. Dacă Tanczos Barna poate sta la 15-16 grade, ce, noi suntem mai proști? Haideți să-i arătăm ministrului Mediului că putem fi mai rezistenți la frig decât el!

Domnule Tanczos Barna, vă provocăm! Vă ține să stăm împreună, toată iarna, la 12-13 grade? Dacă sunteți, într-adevăr, atât de călit, ar trebui să rezistați și sub 10 grade! Vă băgați, domnule Barna?

Haideți să renunțăm la îngrijorările astea cu gazul la iarnă și să lansăm provocarea națională „Stai în frig cu Tanczos Barna!” Pe de o parte, activăm nostalgicii după comunism, cărora le e dor să stea în frig. Pe de altă parte, zgândărim egoul poporului român: ne-am bătut cu romanii, nu putem noi bate un ungur la frig?

Iar dacă băgăm și niște premii consistente în bani, românii își vor închide singuri caloriferele!ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 mins Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 2 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 4 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 4 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 5 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 5 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu
 • Acum 6 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 7 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 8 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
 • Acum 19 hours General
  SARABANDA ACCIDENTELOR CONTINUĂ: Accident între două mașini pe Bulevardul Muncii. Două persoane au rămas încarcerate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE