Justitie

Judecătoarea Adina Lupea îşi ia adio de la magistratură

Judecătoarea Adina Lupea de la Curtea de Apel Cluj, unul dintre cei mai buni judecători clujeni, a hotărât să se pensioneze. După 25 de ani de activitate, spune că ar mai fi lucrat dacă sistemul ar fi fost… altfel. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de faceook.

„Sa stiti ca nu am multe cuvinte de spus acum, la final de drum. Am gasit pe net o postare de a mea preluata acum vreun an in care imi numaram sedintele de toamna, cu sentimentul cert ca vor fi ultimele de toamna.

Nu stiu exact cum a trecut acest ultim an, ceea ce ma mira nespus este ca nu am regrete si normal ar fi fost sa am dupa atatia ani. Nu cred ca sunt insensibila, insa cred ca nu mai aveam asteptari de niciun fel. Eu nu am ascuns nimanui in acest timp vointa mea de a ma pensiona, nici in campania pentru CSM cand am zis ca ori, ori. Poate asta m-a costat voturi si poate nu am fost eu foarte convingatoare in sensul ca daca as fi fost aleasa chiar mai ramaneam in sistem 6 ani. Sa fac ceva, sa schimb ceva. Insa acolo undeva exista cineva care le aseaza asa cum e mai bine pentru noi. Sigur ca ma racaie putin sentimentul ca nu voi mai imbraca roba, sigur ca imi pare rau ca nu voi mai deschide sedinta de judecata, altfel nu as fi om sau judecator.

Insa ma bucura mult mai mult timpul care mi se asterne in fata, timp in care nu voi mai fi sub presiune, timp in care voi putea scrie liber, timp in care voi avea timp si de mine. Si desi pare nedrept pentru alte categorii profesionale, 25 de ani in acest sistem sunt destui. pana peste cap. Ii admir pe colegii care raman peste aceasta limita, probabil e mai puternica vocatia decat sentimentul de libertate.

As fi ramas intr-un sistem normal. Sa zicem maxim cu 10 cauze pe sedinta, fiind si instanta de apel care pronunta hotarari definitive. Sa ai timp de oameni, de dosare, sa nu fii coplesit de volumul de munca, sa nu fii tracasat de plangeri si sesizari, as fi ramas intr-un sistem in care JUSTITIA sa fie respectata. Insa nu e. M-as intoarce cu tot dragul in niste vremuri normale, insa cred ca acestea nu vor veni.

Multumesc tuturor care m-ati insotit pe acest drum. colegi, avocati, prieteni procurori si Redactiei Lumea Justitiei, care mi-a dovedit in toti acesti ani ca pot exista prietenii intre noi si jurnalisti, cata vreme ne insoteste buna credinta! Zile frumoase tuturor!”, a scris Adina Lupea.

Dacă vă aduceți aminte, Ziar de Cluj, sub semnătura lui Liviu Alexa, a scris la un moment dat despre felul în care judecătoarea, fix ea, a vorbit sub nivelul genunchiului cu polițiștii și a refuzat să se legitimeze, în timpul unui scandal provocat de concubinul său. Aveți aici articolul.