Politica

TE POMENEȘTI CĂ DE NERVI C-AU RĂMAS ÎNȚEPENIȚI ÎN TRAFIC ÎN MINIVACANȚĂ, bugetarii reîncep protestele

Salariaţii din mai multe Agenţii Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială au organizat, miercuri, un protest spontan faţă de prevederile ordonanţei care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

Salariaţii din sistem protestează fără ca activitatea instituţiei să fie afectată. Sindicaliştii atrag atenţia, însă, că în zilele următoare ar putea ajunge să blocheze activitatea instituţiei şi să sisteze plăţile către beneficiari.

Sindicaliştii afirmă că sunt nemulţumiţi de prevederile ordonanţei care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar şi anunţă că vor protesta zilnic, putându-se ajunge la grevă generală.

Dacă ordonanţa pregătită de Guvern va fi adoptată, activitatea AJPIS ar putea fi reorganizată.

Astfel de proteste au avut loc la Piteşi, Timişoara, Iaşi, dar şi în alte oraşe din ţară.

Guvernul nu va putea adopta mai devreme de luna septembrie noile reguli fiscal-bugetare care vizează reducerea cheltuielilor în sectorul bugetar pe de-o parte și creșterea încasărilor la buget, pe de altă parte, au declarat miercuri surse guvernamentale.

Conform surselor citate, Guvernul nu va adopta cele trei OUG-uri fără discuții prealabile cu experții Comisiei Europene, iar în perioada 28-30 august o delegație a Guvernului din care va face parte premierul Marcel Ciolacu se va deplasa la Bruxelles să prezinte CE măsurile pe care dorește să le implementeze România.