Din oras

Taximetristii clujeni pregatesc o greva. Emil Boc nu ii asculta

Nemultumiti de faptul ca primaria nu vrea sa le asculte doleantele si, mai ales, sa le aprobe creasterea tarifelor, liderii Sindicatului Taximetristilor “Napoca” au anuntat ca miercuri, 18 decembrie vor face greva. Primarul Emil Boc nu a plecat urechea niciodata la nevoile bransei, acuza si cei de la Camera Taximetristilor.

Actiunea va consta la refuzul taximetristilor de a prelua comenzile in ziua anuntata intre ora 11 si 12, potrivit napocafm.ro. Scopul este de a protesta fata de “tergiversarea procedurilor pentru cresterea tarifelor de taxi la Cluj”, in conditiile in care se asteapta de mult constituirea unei comisii care sa le analizeze cererea.

“Avand rolul de coordonare a activitatii de taximetrie, primaria nu a facut demersurile necesare pentru numirea persoanelor care vor face parte din comisie. Pana la doamna viceprimar am ajuns in audienta. Ne-am inscris si la domnul Boc, in 5 noiembrie, insa nu am primit inca nici macar data la care vom fi primiti in audienta”, a declarat Paul Solomon, lider al sindicatului “Napoca” pentru sursa citata.

“Nu toti taximetristii fac parte din sindicat si numai o parte vor agrea forma noastra de protest si vor agrea comenzile”, a recunoscut acesta.

Pe de alta parte, potrivit soferilor de taxi, nemultumirile ar fost amplificate de faptul ca doua firme au incalcat pactul de mentinere a unui pret unitar si si-au marit tarifele inca din septembrie.

“Trebuia sa se mentina acelasi pret la toate firmele. Cand se maresc preturile, sa se mareasca la toti la fel, or cei de la Clima&Confort Taxi si Nova Taxi au facut asta fara sa mai intrebe pe nimeni”, a spus un taximetrist de la una din companiile mari de taxi din Cluj-Napoca.

Pe de alta parte, cresterea tarifelor este ceruta de toti din bransa.

“Cand s-a facut acordul cu primaria motorina costa cam 3 lei, acum este 6 lei, nu se mai poate asa”, a declarat soferul.

Totusi, nu a fost parafata o intelegere care sa garanteze mentinerea pretului unitar la serviciile de taximetrie in Cluj, potrivit lui Radu Marian, presedintele Camerei Taximetristilor din Cluj si sef la Pritax.

“Preturile s-a aliniat atunci cand au crescut ultima data, in 2008, nu e obligatoriu sa ramana asa. De atunci pretul la carburant s-a dublat si nu mai este o afacere profitabila sa faci taximetrie. Multi s-au lasat, mai ales dupa ce au crescut si taxele si impozitele. Acest domn primar nu a facut niciodata nimic pentru taximetristi, nu a ascultat niciodata plangerile noastre. Greva ar fi justificata, insa nu stiu in ce masura va fi eficienta”, a apreciat Marian.

Discutiile despre cresterea tarifelor au loc la Cluj periodic, s-au facut si promisiuni, insa lucrurile nu s-au schimbat pana acum.

Numarul taximetristilor autorizati in Cluj-Napoca in prezent depaseste 2.600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *