Din oras

Taximetristii clujeni pregatesc o greva. Emil Boc nu ii asculta

Scris de 327

Nemultumiti de faptul ca primaria nu vrea sa le asculte doleantele si, mai ales, sa le aprobe creasterea tarifelor, liderii Sindicatului Taximetristilor “Napoca” au anuntat ca miercuri, 18 decembrie vor face greva. Primarul Emil Boc nu a plecat urechea niciodata la nevoile bransei, acuza si cei de la Camera Taximetristilor.

Actiunea va consta la refuzul taximetristilor de a prelua comenzile in ziua anuntata intre ora 11 si 12, potrivit napocafm.ro. Scopul este de a protesta fata de “tergiversarea procedurilor pentru cresterea tarifelor de taxi la Cluj”, in conditiile in care se asteapta de mult constituirea unei comisii care sa le analizeze cererea.

“Avand rolul de coordonare a activitatii de taximetrie, primaria nu a facut demersurile necesare pentru numirea persoanelor care vor face parte din comisie. Pana la doamna viceprimar am ajuns in audienta. Ne-am inscris si la domnul Boc, in 5 noiembrie, insa nu am primit inca nici macar data la care vom fi primiti in audienta”, a declarat Paul Solomon, lider al sindicatului “Napoca” pentru sursa citata.

“Nu toti taximetristii fac parte din sindicat si numai o parte vor agrea forma noastra de protest si vor agrea comenzile”, a recunoscut acesta.

Pe de alta parte, potrivit soferilor de taxi, nemultumirile ar fost amplificate de faptul ca doua firme au incalcat pactul de mentinere a unui pret unitar si si-au marit tarifele inca din septembrie.

“Trebuia sa se mentina acelasi pret la toate firmele. Cand se maresc preturile, sa se mareasca la toti la fel, or cei de la Clima&Confort Taxi si Nova Taxi au facut asta fara sa mai intrebe pe nimeni”, a spus un taximetrist de la una din companiile mari de taxi din Cluj-Napoca.

Pe de alta parte, cresterea tarifelor este ceruta de toti din bransa.

“Cand s-a facut acordul cu primaria motorina costa cam 3 lei, acum este 6 lei, nu se mai poate asa”, a declarat soferul.

Totusi, nu a fost parafata o intelegere care sa garanteze mentinerea pretului unitar la serviciile de taximetrie in Cluj, potrivit lui Radu Marian, presedintele Camerei Taximetristilor din Cluj si sef la Pritax.

“Preturile s-a aliniat atunci cand au crescut ultima data, in 2008, nu e obligatoriu sa ramana asa. De atunci pretul la carburant s-a dublat si nu mai este o afacere profitabila sa faci taximetrie. Multi s-au lasat, mai ales dupa ce au crescut si taxele si impozitele. Acest domn primar nu a facut niciodata nimic pentru taximetristi, nu a ascultat niciodata plangerile noastre. Greva ar fi justificata, insa nu stiu in ce masura va fi eficienta”, a apreciat Marian.

Discutiile despre cresterea tarifelor au loc la Cluj periodic, s-au facut si promisiuni, insa lucrurile nu s-au schimbat pana acum.

Numarul taximetristilor autorizati in Cluj-Napoca in prezent depaseste 2.600.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Justitie
  La o săptămână de la evenimente, procurorii cer arestarea preventivă pentru bătăușii de la localul ”Sare-n Bucate”. Între timp, ”bombardierii” au cam dispărut
 • Acum 12 hours Politica
  EXCLUSIVITATE! ”COCOȘIA” SE PLĂTEȘTE: S-a votat la Bistrița – și la fel se va vota în zilele urmatoare și în celelalte consilii județene, scoaterea Clujului din asocierea legată de cloud-ul regional
 • Acum 13 hours Politica
  ȚINTA celor doi ”Dottore” de la PNL e libertatea de manifestare și cea de exprimare. Bode insistă pe ”un răspuns mai ferm al statului”, mai ales că ”faptele comise în public au fost precedate de fapte de instigare publică prin folosirea unor platforme sociale”
 • Acum 13 hours Politica
  S-a urnit și societatea civilă. Ziar de Cluj atrăgea atenția marți că nord-coreenii Bode și Ciucă vor să bage la închisoare pe oricine-i contestă. Că PSD a devenit mai frecventabil ca PNL
 • Acum 14 hours Eveniment
  SUPĂRAT CA VĂCARUL PE SAT. În timp ce sindicaliştii din sănătatea clujeană protestează în fața Guvernului, Alin Tişe ar închide accesul bolnavilor din judeţele limitrofe la spitalele din Cluj
 • Acum 14 hours In vizor
  MERSUL PITICULUI: Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație
 • Acum 15 hours In vizor
  Fanii “Șepcilor roșii” au criticat dur conducerea Consiliului Județean pentru starea deplorabilă a gazonului și a stadionului Cluj Arena
 • Acum 17 hours Jos palaria
  RESPECT pentru optimismul civicilor Clujului! În încercarea de a pune o ordine în colectarea deşeurilor din “Oraşul Comoară”, au înfiinţat un grup de dezbateri. Succes, deşi ştim că nu prea au cu cine. Ne referim la autorităţi
 • Acum 18 hours Eveniment
  Clujul acordă sprijin Turciei
 • Acum 18 hours Straineze
  PREŞUL LUI PUTIN ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, UNGARIA, râde de “diplomaţia” de “tip chelner” a României: “Cu ce vă putem servi”. Uite cine s-a găsit să vorbească!
 • Acum 1 day In vizor
  BOALA GREA A ”DOTTORILOR”: IMPOSTURA NAȘTE AUTORITARISM ȘI RĂZBUNARE. Ciucă și Bode au inițiat o lege care prevede doar închisoarea pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali
 • Acum 1 day Politica
  PSD îl acuză pe Rareș Bogdan de dezinformare pe subiectul OMV
 • Acum 1 day Rautacisme
  DIN ÎNTÂMPLARE nora inexistentului și inutilului ”sitimanajăr” Șurubaru este angajata Eco Garden și tot din coincidență soțul inspectorului școlar șef, Marinela Marc, este angajat la Supercom. Tot coincidență este și faptul că aceste firme sunt în pita banului public
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE