PORTRET

TĂTICI COOL – Dragoș Alexa, tatăl care a transformat StarWars în „școala altfel” pentru fiul său

Pe Dragoș Alexa îl vedeți la TV, pe NCN TV România si NCN Cluj. E băiatul acela simpatic care povestește cu antreprenori, care vă ajută să vă vedeți altfel afacerile sau care analizează reclamele.

Ceea ce nu știe multă lume, deși s-ar putea intui, e faptul că Dragoș e un tătic cool. Iar interviul pe care l-am realizat vine să-mi susțină întru totul afirmația.

Până să vedeți materialul video, vă ofer câteva detalii. Personajele, acțiunile, emoțiile sunt civilizate sau necivilizate, în familia lor. Noțiunile bine și rău vor fi descoperite mai târziu, chiar de băiețelul care acum are șase ani și jumătate. StarWars a devenit in familia Alexa un „model de bune practici” și grila de civilizație/necivilizație la care se raportează.

David este încurajat să experimenteze, să învețe, să întrebe, iar pentru el totul este un joc.

Părinții nu îl obligă să facă nimic din ceea ce el nu își dorește, totul i se explică, iar el ia deciziile care i se potrivesc. De cele mai multe ori, alegerile lui David sunt cele agreate sau preferate și de părinți. Bine, tatăl cel cool pune și un asterisc, acela cu dacă e musai, vital, pentru siguranță națională, sau binele ulterior, când e nevoie să folosească dreptul de veto.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *