Din oras

Tarcea, despre Hotel Melody: „Nu putem cumpăra tot ce e în centru.” Nu-i bai, las’ că cumpără alții Cluju’ nost!

S-a găsit băimăreanul să ne explice nouă cum doar Hotel Continental e simbol al orașului. Simbolul ZERO! Auziți, oameni buni: ZERO!

Poate că-n Baia Mare n-or hi hiind mari construcții decât subterane și când ieși din mină și ajungi la city-ul de 5 stele crezi că bijuteriile arhitecturale ale Cluj-Napocăi sunt doar niște hambare mai reușite, dar poate că dacă ajungi viceprimar ar hi bine să lași brișca și măcar să mai întrebi un clujean de rând ce-o hi clădirea aia din latura de est a Pieței Unirii. Sau pe arhitecții care vin la primărie să ia avize pe sub tejghea.

Noah, păi din Baia Mare hiind, are cultură cât are Cătălin Cherecheș. Locală. Sperăm că nu și penală.

S-a trezitho azi moroșanul în fața unui microfon și s-a simțit mare și s-a gândit să-i lumineze pe clujeni și să le explice de ce Hotel Melody nu a ajuns în patrimoniul orașului, ci în al Fundației Sapienția.

„Primăria nu poate cumpăra toate clădirile din zona centrală. Am spus foarte clar că ne interesează Hotelul Continental, pentru că bugetul este limitat, iar atunci când hotelul Continental va fi scos la vânzare, care cred că este simbolul zero al acestui oraș, atunci ne vom exercita dreptul de preempțiune întrucât este un obiectiv strategic pentru Cluj”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul orașului.

Deci, am înțeles că doar Continentalul e simbolul ZERO al orașului.

Oare ce o fi Melody?

Vă spunem noi: e tot simbol mare, mare al orașului, care, în anul 2020 a ajuns în proprietatea fundației Sapienția, respectiv a Universității Sapienția. Care a avut bani de la guvernul maghiar să cumpere splendidul monument istoric. Când a fost scos la vânzare de urmașii lui Marius Trif, primii care puteau achiziționa clădirea erau Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și Ministerul Culturii. Toți au spus pas. Lasă că au știut alții valoarea Hotelului Melody. Și vor ști și să aibă grijă de el.

În plus, spune Tarcea, noi ne pregătim de Continental. Dar până atunci? Păstrați bănuții la ciorap? Oare să fi ajuns mai marii orașului atât de chibzuiți încât să pună deoparte? Dar pasărea din mână nu e mai sigură ca cea de pe gard? Care și aia, în cazul ăsta, e frumoasă foc, dar încă-i a lui Bene, care riscă să o piardă după ce firma sa a intrat in faliment, dar decizia a fost contestată în instanță.