Din oras

LAURA CODRUȚA KOVESI, PRIN CLUJ-NAPOCA, ÎMBRACATĂ CA O ROMÂNCĂ VERITABILĂ

Gazeta de Cluj scrie că procurorul-șef al Parchetului European pare să-și fi început campania electorală tocmai din inima Ardealului, la Cluj-Napoca, unde a fost prezentă la susținerea unei teze de doctorat și s-a așezat strategic, lângă mitropolitul Clujului. Ieri, însă, fosta șefă a DNA a declarat la Europa FM că: «Eu personal, Laura Codruța Kovesi, nu am declarat niciodată, nimănui, că aș avea intenția să candidez. Nu m-am gândit la acest lucru, nici nu mă gândesc la acest lucru. Nu am avut această intenție și nu am această intenție»

«Gazeta de Cluj scrie, totuși, că Laura Codruța Kovesi se pare că adoptă stilul lui Mircea Geoană, începând să-și facă, „pas cu pas”, campanie electorală prin țară. De curând, șefa EPPO a participat la prezentarea unei teze de doctorat la capela de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș.

Îmbrăcată în ie tradițională, Kovesi s-a alăturat celor prezenți în biserică și a stat alături de Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț.

Kovesi a declarat, în urmă cu mai mulți ani, că este un ortodox practicant și că merge, ori de câte ori are ocazia, la biserică.

„Cred în Dumnezeu, mă duc la biserică și în România. Acum, înainte de audierea în Parlamentul European, am fost la o biserică ortodoxă din Bruges. Au fost mulți români. Nu mă așteptam să fie atâția. Am fost impresionată că au fost foarte mulți copii. A fost o slujbă frumoasă”, spunea Kovesi în 2019 la o emisiune.

Lăsând cele sfinte deoparte, trebuie să observăm faptul că doamna Kovesi a început, la fel ca înaltul secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, să fie prezentă la mai multe evenimente publice în țară, ceea ce alimentează zvonurile că ar putea candida la alegerile prezidențiale de anul viitor.»