Editorial

Țara se scufundă în abuzuri, puterea își face zid legislativ pentru a se apăra de viitoarele proteste, societatea civilă încă nu e scoasă de cea în civil la proteste

Scris de 1383

În absența criticilor, excesele celor aflați la putere se banalizează. Cine să mai critice, când societatea ”în civil” e mai ticăloasă ca presa plătită de partide, sau cea care face numai activism și se dă deontologă, în a nu dezbate ceea ce trebuie, sau să mărșăluiască de-a-mboulea kilometri întregi, epuizându-i fizic pe participanți.

Mai nou asistăm cum ”civilii”, infiltrați civic în diverse forumuri de dezbatere, banalizează până și critica: cică avem alte probleme, mai grave. Dar acestea rămân nenominalizate. ”Civilii” de partid și de stat știu că mizeria măruntă e cea care alimentează mizeria mare – de aceea prefer să nu se discute despre jegul moral purtat în atitudini și luări de poziție, ostentativ, la vedere, ca cel de sub unghii, ca blazon al, chipurile, unei munci cinstite, trudite, nu al lenei, trândăviei și lipsei de igienă.

Avem o guvernare cu cinci de-alde ”dottore” Ponta la vedere (și câți încă n-au fost dibuiți) și cu apucături la fele de antidemocratice, dacă nu mai ticăloase ca ale lui Dragnea și nici un ”civil” nu agită nicio pancartă pe stradă, nu-și irosește luminița la smartpfone, nu scrie cu laserul pe clădiri, nu dă ”puie”.

Au fost concediați civilii civici de către civilii cinici care-i mânau aiurea pe străzi, să vadă ”elefantul” din încăperea numită România?

Păi, tovarăși civici în civil, impostorul hoț intellectual, Lucian Bode, scapă de moțiune (a doua, cred, dar cine să ne mai numere neputința) și anunță modificări ale Codului Penal care pot afecta libera exprimare și întrunirile publice.

Așa se întărește voința politică în detrimental Legii, Dreptății și Justiției prin abuzul Forței asupra Dreptului. Cei doi impostori PeNaLi, premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Ludian Bode, au depus un proiect de lege prin care elimină posibilitatea sancțiunii cu amendă în caz de ultraj sau de tulburare a liniștii publice.

Acestea ar fi considerate numai infracțiuni (nu și contravenții ca până acum) și ar urma să se pedepsească doar cu închisoarea. Noi care am avut de-a face cu imbecilitatea unor milițieni care ne-au amendat pentru ”tulburarea ordinii publice” că am scris despre cum a parcat ca un nesimțit soțul unei procuror DNA Cluj, polițist local în Cluj-Napoca, ne dăm seama cât de imbecil este acest proiect de lege și cât abuz din partea autorităților poate să nască.

În cazul tulburării ordinii și liniștii publice pedepsele propuse sunt de închisoare de până la 7 ani, dacă fapta este săvârșită de două sau mai multe persoane. Adică orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali!

Cei doi ”dottore” își motivează propunerea de eliminare a amenzii pentru ultraj prin faptul că această infracțiune, fiind ”îndreptata împotriva celor chemați să protejeze victimele, să impună respectarea legii, mentinerea unui climat adecvat de conviețuire ori înfaptuirea justitiei”. Asta în condițiile în care, la adăpostul unifomei, s-au documentat atâtea cazuri de abuz ale milițienilor care se cred polițiști, cel mai strigător fiind cel din perioada pandemiei de covid-19, când doi cetățeni au fost umiliți și agresați până au intrat în mormânt doar pentru că au atras atenția ”organului” că nu poartă masca obligatorie de protecție în timp ce dădea amendă pentru nepuratrea măștii – adică au ultragiat ”organul” al cărui pumn minte nu are.

Niște plagiatori ordinari, niște hoți intelectuali, dintre care unul prim ministru, celălalt ministru de Interne, ne vorbesc despre încredere în instituțiile statului!

Iar liberalii își apără liderii compromiși cu ajutorul social-democraților, care le sunt complici, fiindcă și ei au nevoie de protecție pentru oamenii lor cu biografii sulfuroase.

Acum societatea ”în civil” nu mai are, ca în 2017, un inamic al statului de drept, un personaj ca Liviu Dragnea care să întruchipeze răul suprem și potențiala cădere în hăul autocrației antioccidentale? Băieții și fetele, care #Uniți_Salivau_România, nu mai au chef de marșuri? Sunt suficienți bani de ”consultanță” introduși în Planul Național de Redresare și Reziliență, încât să le crească reziliența la abuzuri?

Azi democrația din România este ca un colac bine pișat al unui WC de autogară, pericolul să se umple și de căcat e la fel de mare ca pe vremea lui Ponta și Dragnea, dar sunt afișe europene pe pereți cu ”păstrați curățenia”, ”curățenia ne menține sănătoși”, așa că societatea în civil se cațără cu picioarele pe colac, să nu-și murdprească gingașul cur. Pericolul e mare, e tot mai vizibi, chiar dacă e mascat de falsa retorică proeuropeană a PNL-PSD-UDMR.

Asistăm, de fapt, la o omerta pe capacitatea acestei coaliții de a jongla cu legile și de a impune un pact al tăcerii care este posibilă cu complicitatea presei (mai alres cea centrală, care a pus osul și, acum, când nu i se mai dă osul, latră, nostalgic, deontologie), societății civice, a cetățenilor din ce în ce mai dezinteresați de cum li se pune jugul și sunt transformați în sclavii unui sistem care-și crează propria burghezie: bugetarii, pe munca și sănătatea lor.

Acum nu mai e nimeni de arătat cu degetul? Avem prea mulți Ponta și Liviu Dragnea și prea puține degete arătător?

Nu vă mai dau băieții în civil țintă și nu vă mai zic ”șo pe ăla, că-i rău!”?

Sau vă duc de nas cu povestea războiului de la graniță și de aceea nu este cazul de instabilitate și joc în favoarea Rusiei, gata să profite?

Profită Rusia și fără impostorii din politica românească. Dar mai ales profit ei, impostorii, de tăcerea voastră, de complicitatea voastră, lipsa de educație politică, economică, cetățenească, de cum vă băgați picioarele în ele drepturi pentru niște circ cu Untold, o telenovela, un blid de fasole.

La adăpostul Pandemiei și Războiului, impostorii Coaliției de guvernare și-au votat legi care să-i ajute în corupția şi abuzul lor asupra României.

Avem un prim-ministrul care a fugit în instanță cu dosarul în care este acuzat că a plagiat o bună parte din lucrarea sa de doctorat și acolo a fost ajutat de un judecător să iasă basma curată prin jonglerii;

Tractoristul grupului infracțional organizat în vederea guvernării, Lucian Bode, ministrul de Interne acuzat de plagiat, se agață de funcția pe care o are și speră să iasă învingător prin jonglerii prin justiție;

Veșnicul Pierdoiu, ministrul Justiției se pronunță într-un dosar aflat pe rol, aruncă în aer credibilitatea magistraților și se consideră exonerat de răspundere doar fiindcă inculpatul a decedat. Cel care-și aștepta verdictul era soțul fostei șefe a parchetului anti-mafia, pe care el o propusese în această poziție știindu-i vulnerabilitățile – că așa fac impostorii, se blindează cu alți impostori cărora le știu vulnerabilitățile, să-I poată executa dacă crâcnes în front;

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (”Gudureanul” lui Dragnea), este suspectat de furt intelectual după ce a refuzat să prezinte public o carte pe care chipurile a semnat-o împreună cu tatăl său;

Liderul PSD, Marcel Ciolacu (chelnerul lui Omar Haysam), cel mai probabil viitorul prim-ministru, are o pauză de zece ani în CV;

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, nu și-ar fi scris singur teza de doctorat, potrivit unui angajat de la Muzeul Vrancei, care a muncit la lucrarea lui – și care este singurul care apare ca vizitând arhivele în vederea scrierii, ca ”negrișor”, a ”dottoratului”.

Guvernul României este un organism umflat de cancerul imposturii, plin de metastazele oamenilor vulnerabili, împinși în posturi cheie, unde nu au nici o competență alta decât cea de ”mulțumesc, Coane, mi-ai dat o pită, cu ce te servesc?”.

Este clar că cei doi impostori, primul sinistru și sinistrul de Interne, realizează că vine o zi în care societatea civică se va sătura de cea în civil și, cu paharul răbdării dat pe dinafară, va ieși în stradă. Așa că, ticălos, meticulous, îmbăloșind cuvinte mari pentru propriile interese meschine, anunță anunțat înăsprirea pedepselor pentru fapte precum ultrajul și tulburarea liniștii publice. Și mai și defines drept agravantă starea în care ”fapta este săvârșită de două sau mai multe personae”.

S-au deșteptat niște organizații neguvernamentale și au atras atenția că proiectul este similar cu cel depus de PSD în perioada Liviu Dragnea și că urmărește majorarea pedepsei cu închisoarea, eliminând posibilitatea de a sancționa doar cu amendă fix eventualele proteste politice.

Și să lase cuvintele mari îmbăloșate de cei doi hoți intelectuali care cică stau la baza măreței lor initiative legislative.

Cine mai salvează România de propriii ei cetățeni care asistă, îmbizonați și guvidizați, la toate excesele politicienilor săi?ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 22 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 22 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 23 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 1 day Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 1 day In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
TOP CITITE