Politica

Ţanţoş, Barna ne taxa: Vom plăti pentru folosirea benzinei, motorinei și a centralelor de apartament

Guvernul anunță o nouă taxă pentru români. Începând cu anul 2027, românii care conduc vehicule pe motorină sau benzină, dar şi cei care au centrale de apartament vor plăti o taxă de carbon. Decizia, anunţată de ministrul Mediului, a fost adoptată la nivelul Uniunii Europene, deşi mai multe state s-au împotrivit. 

Potrivit calculelor lui Tanczos Barna, ţara noastră va fi o ţară beneficiară. Vom plăti un miliard de euro, dar vom primi – în loc – şase. Cele şase miliarde de euro vor proveni din Fondul Social de Climă, iar suma va fi folosită pentru a face tranziţia spre variante ecologice. Ce-am mai râs: adică guvernul ne va buzunări pe noi, românii, de 1 miliard de euro şi va fi recompensat de UE cu 6 miliarde de euro pentru aceasta… Care bani, în loc să-i fure vreun cumătrocrat de-al lor, vor fi folosiţi pentru soluţii ecologice… De-am avea noi autostrăzile promise de câţi bani ne-au furat politicienii prin diverse taxe ilegale „de mediu”, ce ţară am fi fost noi!

Taxele pe litrul de combustibil se vor situa între 50 de bani şi un leu. Dar, din banii primiţi de la Uniunea Europeană, statul va putea folosi 35 la sută pentru a compensa plata taxei pentru fiecare cetăţean în parte. Programul care începe în 2027, va dura 8 ani, timp în care România va trebui să devină din ce în ce mai verde.